Falt for sprudlende kelnere

Her sitter venninnene Marit Sørensen (17) og Trine Johansen (13) på favorittrestauranten sin på Gran Canaria. Utskrifter fra Trines telefon viser at jentene har ringt til denne restauranten fem ganger like før de rømte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kelnerne var sprudlende. Jentene likte seg godt der, sier Marits far, Arnfinn Sørensen, til Dagbladet.

Restauranten Ragasita i Bahia Feliz på Gran Canaria var stamsted når de besøkte ferieøya sammen med Marits far i august. Politiet har sporet opp til sammen åtte telefonsamtaler som jentene ringte fra familien Sørensens telefon til Gran Canaria i ukene før jentene rømte. I tillegg er en av samtalene til et ukjent sted i Spania.

De fem oppringningene til favorittrestauranten var korte, fra 13 sekunder til ett minutt og 49 sekunder.

- Kelnerne oppvartet dem, skar opp pizzaen deres og kysset dem på pannen. De syntes det var morsomt, forteller Arnfinn Sørensen.

Han ba om en spesifisert utskrift fra Telenor etter at jentene forsvant. Da utskriften kom, oppdaget han at datteren og venninnen hadde brukt Internett svært hyppig.

Lensmannsbetjent Espen Heiszter ved Herøy og Dønna lensmannskontor opplyser at samtlige numre på Gran Canaria som jentene har ringt til, er til forskjellige restauranter.

- Vi har ringt til restauranten Ragasita, men det er umulig per telefon å forklare de ansatte hvordan jentene ser ut, og om de eventuelt har observert dem, sier Heiszter.