Falt fra masta - døde

Mann (61) omkom ved Tromøy utenfor Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 61 år gammel mann fra Oslo døde i formiddag, da han falt fra seilbåtmasta og ned i vannet. Han var ifølge politiet i masta for å manøvrere tau da ulykken skjedde.

– Personen er omkommet. Han skal ha truffet seilbåten og deretter falt i vannet, sier operasjonsleder Asbjørn Enoksen i Agder politidistrikt til Agderposten.

Mannen døde av hodeskadene han pådro seg i fallet.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde i Seilkilen ved Tromøysund utenfor Arendal, klokken 09.25 i dag. Kona til mannen var i seilbåten da ulykken inntraff. Paret hadde følge med en annen seilbåt, og de pårørende hadde fått mannen inntil siden av båten da redningsskøyta kom til stedet. De konstanterte at mannen var død.

– Da redningsmannskapene kom fram var mannen omkommet, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge en ekspert Agderposten har snakket med, er det helt vanlig å heise folk opp i masta for å utføre reparasjonsarbeid. Normalt benyttes det en sikkerhetsstol som heises opp ved hjelp av en vinsj og et tau. Det er ukjent hvilket utstyr den omkomne benyttet.

OMKOM: En 61 år gammel mann døde av hodeskadene han pådro seg da han falt fra seilbåtmasta i formiddag. MMS-foto: Arne I. Eggen/AGDERPOSTEN
OMKOM: En 61 år gammel mann døde av hodeskadene han pådro seg da han falt fra seilbåtmasta i formiddag. MMS-foto: Arne I. Eggen/AGDERPOSTEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer