Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump ut mot video:

- Falt hardere enn han ble dyttet

En video som viser to politibetjenter dytte en eldre mann vakte oppsikt forrige uke. Nå mener Trump at videoen kan være en felle.

DYTTES I BAKKEN: To politibetjenter har blitt suspendert i Buffalo i New York etter at de dyttet en 75 år gammel mann. Reporter: Emilie Rydning Vis mer

Det skriver presidenten på Twitter tirsdag ettermiddag norsk tid.

Episoden fant sted i Buffalo i New York, under sammenstøt mellom to grupper demonstranter som deltok i ulovlige protester etter at portforbudet trådte i kraft.

Et TV-team fanget hendelsen på film, og videoen viser at den 75 år gamle mannen går opp til de uniformerte betjentene under demonstrasjonen. En politibetjent dytter ham så med strak arm, mens en annen skyver en batong mot ham.

Spekulerer om fallet

75 år gamle Martin Gugino blir dyttet slik at han faller og slår hodet i asfalten. Politifolkene fortsetter å gå forbi mannen som blir liggende på bakken og blø.

- Han blør ut av øret! roper en tilstedeværende.

BLE LIGGENDE: 75 år gamle Martin Gugino ble liggende på bakken etter å ha blitt dyttet av politiet under en demonstrasjon fredag i forrige uke. Foto: Jamie Quinn / Handout via REUTERS / NTB scanpix
BLE LIGGENDE: 75 år gamle Martin Gugino ble liggende på bakken etter å ha blitt dyttet av politiet under en demonstrasjon fredag i forrige uke. Foto: Jamie Quinn / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer

En politibetjent stopper etter hvert opp og lener seg over mannen for å se til ham, før en kollega ber ham om å fortsette å gå.

Nå hevder Donald Trump at mannen kan være en Antifa-provokatør og spekulerer i om hele opptrinnet kan være en felle.

- Jeg så det, han falt hardere enn han ble dyttet, skriver Trump på Twitter.

Kaller uttalelsen «farlig»

Den eldre mannen ble etter hendelsen innlagt på sykehus, og tilstanden hans var fredag alvorlig, men stabil.

75-åringens forsvarer Kelly V. Zarcone sier i en uttalelse at hun «har problemer med å forstå» hvordan Trump kan spekulere i om fallet var en felle. Hun kaller påstanden «farlig».

- Ingen i påtalemyndigheten har engang foreslått noe sånt, så vi sliter med å forstå hvordan presidenten i USA kan komme med en så mørk, farlig, og usann beskyldning mot ham, sier Zarcone.

Mange sluttet i protest

De to politibetjentene involvert i hendelsen ble kort tid etter suspendert, og ble lørdag siktet for vold. Begge betjentene nekter straffskyld og er løslatt uten kausjon.

Etter at de to betjentene ble suspendert, valgte i alt 57 politifolk å slutte i protest.

- De 57 sluttet i avsky mot behandlingen av to av deres medlemmer, som bare utførte ordre, sier president i Buffalo Police Benevolent Association, John Evans til NBC-kanalen WGRZ.

Før videoen dukket opp, hevdet politiet i Buffalo at 75-åringen hadde skadet seg fordi han «snublet og falt». Da videoen dukket opp, forandret de mening. Politisjef i Buffalo, Byron Lockwood, har startet en intern etterforskning av hendelsen.

Hendelsen i Buffalo kommer etter at store deler av USA har opplevd massive demonstrasjoner etter at afroamerikanske George Floyd døde da han ble pågrepet av fire politimenn i Minneapolis for snaut to uker siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!