Bolivia:

Falt i døden fra balkong

Den 21 år gamle medisinstudenten ble funnet død utenfor studenthjemmet tidlig om morgenen.

REVET BORT: Fallet fra balkongen kostet Mariana Sousa Bustamante (21) livet. Politiet etterforsker om det har skjedd noe kriminelt. Foto: Jam Press
REVET BORT: Fallet fra balkongen kostet Mariana Sousa Bustamante (21) livet. Politiet etterforsker om det har skjedd noe kriminelt. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

Mariana Sousa Bustamante (21) døde som følge av fallet fra en balkong i sjette etasje på et studenthjem i byen Cochabamba i Bolivia 7. november.

Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

21-åringen fra Brasil ble funnet tidlig om morgenen på gårdsplassen utenfor studenthjemmet som ligger i tilknytning til universitetet i byen.

Sousa Bustamante var medisinstudent på tredje året.

Politiet betrakter omstendighetene rundt dødsfallet som mistenkelige, og etterforsker om det har skjedd noe kriminelt.

Ifølge familien ble 21-åringen funnet med blåmerker i ansiktet og på armene.

LIK-KOFFERT: En 38 år gammel er tiltalt for å ha drept og halshugget venninnen Deborah Mee Kuen Chong i London i 2021. Liket skal hun ha gjemt i kofferten. Video: Meteropolitan Police. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Vis mer

- Ei glad jente

Mariana Sousa Bustamante delte leilighet med to andre studenter, og skal ha vært alene hjemme da hendelsen fant sted.

De forlot leiligheten om kvelden 6. november for å dra på fest. Da de var tilbake litt før klokka 03:00, sto balkongdøra åpen.

Seks etasjer ned lå venninna død på bakken.

LYS OG GLAD: Mora sier at dattera utstrålte glede i møte med andre mennesker. Foto: Jam Press
LYS OG GLAD: Mora sier at dattera utstrålte glede i møte med andre mennesker. Foto: Jam Press Vis mer

Romkameratene ble avhørt av politiet og sjekket ut av saken da overvåkingsbilder fra stedet bekreftet at de ikke var hjemme på tidspunktet dødsfallet fant sted.

Avdødes mor, Juliana Sousa, sier at hun snakket med dattera dagen i forveien. Da skal hun ha vært i ekstase over å nylig ha fått jobb for Røde Kors i Bolivia.

- Hun var veldig pratsom, virket rolig og hadde det bra. Den dagen var alle tre hjemme og spiste lunsj sammen, sier hun, ifølge Jam Press.

Mora takker for all kjærlighet og omsorg som har kommet familiens vei etter datteras brutale bortgang.

- Mariana var ei glad jente som gjorde inntrykk på alle som hadde gleden av å møte henne. I dag sitter vi igjen med mye nostalgi og gode minner om den lyse dattera hun var.

- Nå er hun en engel i himmelen og derfra kommer hun til å tå vare på oss alle.

DØMT: Han lovet å elske henne, men drepte henne i stedet for. Nå er han dømt. Video: West Yorkshire Police. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Hyret inn advokat

Mora opplyser at familien nå har hyret en advokat til å holde styr på etterforskningen, etter det hun opplevde som mangelfull informasjon fra politiet i Bolivia.

Også bestemora Francisca de Oliveira har satt ord på sorgen. Hun forteller at barnebarnet ble funnet med skader over hele kroppen. Verst var det i ansiktet og på hendene.

21-åringen ble gravlagt på en kirkegård i Parque Hortolândia i delstaten São Paulo i hjemlandet Brasil 11. november.

Dødsfallet er under etterforskning.

Utenriksdepartementet i Bolivia er i tett dialog med sine kolleger i nabolandet Brasil, i tillegg til de etterlatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer