Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Falt i elva over et ødelagt rekkverk

HOVDEN I SETESDAL (Dagbladet): Et ødelagt rekkverk på brua kan være årsaken til at 21-årige Olav Lia fra Vegårshei natt til lørdag falt i Otraelva og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan en tilsynelatende bagatellmessig mangel ha utløst det tragiske dødsfallet.

Rekkverket over autovernet er defekt i flere meters lengde over stedet der 21-åringen ble funnet. Røret som fungerer som rekkverk, er revet løs fra tre festepunkter.

Sett på brua

Nye vitner har meldt seg og bekrefter at de så en tynnkledd person virre rundt på brua ved 03-tida natt til lørdag. De meldte seg for politiet etter at det søndag ble gitt meldinger via høyttaleranlegget i Hovden skianlegg der man etterlyste opplysninger om den savnede.

Dersom den alkoholpåvirkede mannen av en eller annen grunn har satt seg på rekkverket eller støttet seg mot det, kan det ha gitt etter så han falt over kanten.

Var skadet

Elva er delvis islagt, men det er en isfri liten kulp akkurat der Lia ble funnet. Politiet har tidligere bekreftet at den omkomne var påført skader. Politiadjutant Jan Tallaksen ved Kristiansand politistasjon vil ikke kommentere om skadene kan være forenlige med et fall fra brua.

Politiet avventer en foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt før man uttaler seg om skadene.

Skoene til den omkomne ble funnet ca. 400 meter fra brua. Det kan tyde på at han har vært så forfrosset at han har tatt av seg skoene og gått videre i sokkelesten.

Minnestund

Etter at pårørende og kamerater hadde holdt minnestund i Hovden kapell søndag kveld, ble den omkomne fraktet til Oslo for obduksjon.

Kriminalteknikerne fant flere av Lias personlige gjenstander på elvebunnen ved funnstedet. Blant annet tok de hånd om lommeboka hans.

Politiadjutant Jan Tallaksen understreker at det så langt i etterforskningen ikke er noe som tyder på at Lia døde som følge av en kriminell handling.

FUNNET DØD: Olav Lia (21) fra Vegårshei.
Hele Norges coronakart