Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Falt i tjeneste for friheten

Politikere og pressefolk mintes Carsten Thomassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politikere fra alle partier og politiske journalister fra hele Medie-Norge samlet seg til minnestund over Carsten Thomassen, klokka 15 i dag. Markeringen skjedde i Eidsvoldssalen på Stortinget. Også journalistens samboer og to mindreårige døtre var til stede.

Statsminister Jens Stoltenberg var en av dem som mintes den høyt respekterte og godt likte journalisten.

- Carsten var med på å gi en stemme til dem som ikke ble hørt, sa han i sin tale.

Tjente friheten

Statsministeren la også vekt på at skuddene som rammet Carsten Thomassen, også har rammet ytringsfriheten.

- Uten en fri presse i krigsherjede land som Afghanistan får terroren fritt spillerom. Pennen kan være det skarpeste våpen. Slik sett falt Carsten Thomassen i kampen for frihet, sa Stoltenberg, som minnes mange gode samtaler og krevende intervjuer med den erfarne journalisten.

- Vi er mange som vil savne Carsten, avsluttet han.

- En kvalitetsjournalist

I SORG: Statsminister Jens Stoltenberg mintes Dagbladets journalist, Carsten Thomessen, i ettermiddag. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
I SORG: Statsminister Jens Stoltenberg mintes Dagbladets journalist, Carsten Thomessen, i ettermiddag. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

Foruten Stoltenberg, talte stortingspresident Thorbjørn Jagland, Dagbladet-redaktør Anne Aasheim og leder for Oslo journalistlag, Thomas Spence. Alle la vekt på at det først og fremst er 38-åringens familie tankene nå går til.

Markeringen ledet av leder for presselosjen, Kjetil B. Alstadheim.

- Carsten var en kvalitetsjournalist, men gjorde ikke noe stort nummer av det. Han kunne lede Klassekampen i en hektisk innspurt uten å heve stemmen, sa Alstadheim.

Et internasjonalt angrep

Jagland betegnet angrepet mot den norske journalisten som et angrep på hele det internasjonale samfunnet, og som et angrep mot oss som frie mennesker som har krav på å vite hva som skjer ute i verden.

- Våre tanker går selvfølgelig til dem som står oss nærmest, men det er viktig å huske på at dette er et anslag mot hele verden, sa Jagland. Han oppfordret norsk presse til å følge i dagbladetjournalistens fotspor.

- Skuddene drepte Carstens Thomassens penn, men jeg overbevist om at alle journalister her i landet vil ta opp hans penn og fortsette det arbeidet han gjorde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media