Falt ned i vulkanåpning

Under skitur.

POPULÆRT: Mount Hood i Oregon ruver 3429 m o.h. og er en aktiv vulkan. Like fullt er fjellet et yndet utfartsmål for turgåere og skiløpere. Prisbelønt bilde. Foto: Federal Highway Administration / Wikimedia Commons
POPULÆRT: Mount Hood i Oregon ruver 3429 m o.h. og er en aktiv vulkan. Like fullt er fjellet et yndet utfartsmål for turgåere og skiløpere. Prisbelønt bilde. Foto: Federal Highway Administration / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Caroline Sundbaum (35) fra Portland i Oregon sto på ski med ektemannen da hun brått falt ned i en fumarole - en åpning i den aktive vulkanen Mount Hood, melder ABC News.

- Det føltes som om noen trakk vekk en stol under deg, fortalte 35-åringen på TV-programmet «Good Morning America» mandag.

Fumaroler fungerer gjerne som «ventilasjonsåpninger» for vulkanen, og slipper ut damp og gass, ikke ulikt en geysir. Den Sundbaum falt ned i, var dekket av snø, slik at den ikke var synlig for skiløperen.

GIFTIG GASS: Mange fumaroler avgir giftig gass, og er ikke noe blivende sted for mennesker. Foto: maveric149 / Wikimedia Commons
GIFTIG GASS: Mange fumaroler avgir giftig gass, og er ikke noe blivende sted for mennesker. Foto: maveric149 / Wikimedia Commons Vis mer

Heldigvis for 35-åringen kom en person som så hva som skjedde raskt til for å hjelpe. Med hjelp av et tau låret den snarrådige mannen seg ned til henne og fikk henne ut av hullet.

- Jeg var skrekkslagen, og veldig redd for at snøen skulle falle på meg og kvele meg, sier Sundbaum om de nervepirrende øyeblikkene mens hun ventet på å bli reddet.

Ifølge lokale myndigheter kan lufta inni fumaroler være giftig, og Sundbaum var derfor heldig som ble reddet ut så raskt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer