Falt ni etasjer- døde

Han hadde låst seg ute fra leiligheten i åttende etasje. For å komme inn klatret han ut på balkongen til naboen i niende. Han mistet taket og falt 30 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

32-åringen bodde sammen med familien i leiligheten. Ingen av dem var hjemme da ulykken skjedde.

- Jeg skulle ut på verandaen for å henge opp jakka mi da jeg fikk øye på en mann nede på asfalten. Ved første øyekast så det ut som han lå og sov, men jeg var ikke helt sikker, sier Trond Øwre.

Han bor i niende etasje i samme høyblokk ved Grorudsenteret i Oslo. Han oppdaget mannen på asfalten ved firetida i går ettermiddag. Til tross for at han trodde mannen sov, valgte han å ringe etter ambulanse.

Fikk sjokk

- På ambulansesentralen hadde de allerede fått greie på hva som var skjedd, og var på vei. De fortalte meg at mannen var falt ut fra en leilighet i samme etasje som jeg bor i. Da fikk jeg virkelig sjokk, sier Øwre.

Ifølge politiet hadde mannen låst seg ute fra leiligheten sin i åttende etasje. I et forsøk på å komme seg inn prøvde han å fire seg ned på egen balkong fra leiligheten over. Mannen mistet grepet og falt, 30 meter ned, på blokkas asfalterte parkeringsplass.

Kritisk

- Da ambulansen kom til stedet kort tid etter, sto ei lita gruppe mennesker rundt mannen. Ambulansepersonellet fikk ham raskt opp på en båre og kjørte unna med fulle blålys, forteller Øwre.

Mannen døde på Ullevål sykehus ved 19.30-tida i går kveld.

- Vi har vært på åstedet og snakket med vitner. Så langt har vi ingen planer om å utføre mer etterforskning. Vi har ingen grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier vaktsjef Håkon Gerhardsen ved kriminalvakta i Oslo.

FALT OG DØDE: I denne høyblokka ved Grorudsenteret i Oslo bodde mannen med familien sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer