Falt overbord og omkom

KRISTIANSAND (Dagbladet): 51-åringen fra Lindesnes hadde etter alt å dømme et ærend ute på båtdekket, falt i sjøen og druknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges ble mannen funnet drivende i sjøen ved Hille, rett vest for Mandal, av folk som skulle på hyttetur.

Båten, en 28 fots fritidsbåt, ble funnet av redningsskøyta nærmest ved en tilfeldighet noen minutter før klokka 15, i rom sjø hele 7 nautiske mil (13 kilometer) fra stedet den omkomne ble funnet.

_ Båten har etter alt å dømme drevet med strømmen gjennom skjærgården og ut på havet. Motoren gikk, men var satt i frigir, og båten hadde tente lanterner. Kalesjen var også oppe, med unntak av at en glidelås var åpnet. Derfor antar vi at den omkomne var en tur ute, enten for å slå lens ved rekka eller ordne med noe på dekk, og så har han falt over bord. Men dette blir bare spekulasjoner. Båten var iallfall uten synlige skader, sier vaktsjef Tor-Åge Tronstad ved Vest-Agder politidistrikt i Mandal.

Området der mannen ble funnet, er kjent lokalt som skummelt, med urent farvann, mange undervannsskjær og kraftige undervannsstrømmer. Det har vært flere dødsfall på grunn av båtulykker de siste årene.

Politiet vet at den omkomne deltok i en sammenkomst i Mandal fredag kveld, og antar at han har lagt ut fra Mandal mot Lindesnes mellom 03 og 05 natt til lørdag.