Falt pladask for pappa'n til Marius

Maktabi-familien har handlet i Beirut, Kairo, London og Paris til bryllupet mellom Morten Borg (36) og Celine Maktabi (26). Kronprinsesse Mette-Marit har meldt avbud, men kanskje kommer en libanesisk prinsesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tar kongefamilien nok et skritt i retning mot den moderne familie. I dag gifter faren til Marius (7), Morten Borg, seg med datteren til den såkalte «Teppekongen».

Den legendariske utelivskongen, kvinnebedåreren og omstridte forretningsmannen Mahmoud Maktabi blir Marius' nye reservebestefar.

I går kveld var familien Maktabi invitert på middag hos foreldrene til sin nye svigersønn på Bygdøy. I ettermiddag vies Morten Borg og Celine Maktabi i Bygdøy kirke. Det er ventet rundt 100 gjester fra Beirut, Kairo, København og Oslo.

Eksklusivt

Det er ikke spart på noe når Mahmoud Maktabi skal gifte bort sin yngste datter. Det er flydd inn arabiske telt og teppehandleren har vært på innkjøpsrunde i fødebyen Beirut, Kairo, Paris og London.

- Det blir 1001 natt, norsk og libanesisk bryllup. Mest norsk. Bryllupet blir det beste av det beste, ingen husker det som er nest best, sier Maktabi til Dagbladet over en kaffekopp på Oslos beste vestkant.

Bryllupsfesten holdes på eksklusive Haga Golfklubb i Bærum som er Norges største og mest moderne golfanlegg.

Det moderne klubbhuset er tegnet av den kjente arkitekten Kari Nissen Brotkorp, og inneholder en smaktfull restaurant med panoramautsikt og innebygd vinkjeller i glass.

Terje Næss er bryllupskokken. Næss er verdensmester i kokkekunst og tidligere eier av gourmetrestauranten Oro. Han har tidligere stått for maten i millionbryllupet til investoren Ola Mæle. Bryllupsbildene skal tas av den anerkjente motefotografen Morten Quale.

Tidlig neste uke reiser paret etter det Dagbladet erfarer, på bryllupsreise til Dubai.

Teppekongen

I mai tok «gudfaren» med seg datteren, hennes sønn Emmanuel (4), sin framtidige svigersønn og lille Marius på ferie til badebyen Hurhgada i Egypt. Teppekongen har en rekke egyptiske, svært velstående venner og forretningsforbindelser i landet og skal ha blitt mottatt som en ekte konge.

Til VG fortalte Maktabi at det egyptiske terrorpolitiet passet på Marius 24 timer i døgnet. Til Dagbladet bekrefter han at sjefen for terrorpolitiet er en nær venn.

Brudeparet har holdt stram regi på brullupet. Blant de hundre gjestene er de aller fleste parets nære venner og familie i Oslo. Flere er godt kjent fra Oslo uteliv på 90-tallet.

Bare 10-15 personer fra den store Maktabi-klanen, deriblant Maktabis ene søster og bror, vil være til stede. En kjent diamanthandler og en libanesisk prinsesse skal også være på gjestelista.

Marius’ stemor

Morten Borgs mor, Mette Borg, er nær, gammel venninne av dronning Sonja. Sønnen Anders er gift med dronningens guddatter Jeanine. Mette og ektemannen Jan Borg, kjent filmfotograf og NRK-veteran, pleier omgang med kongeparet, og det er derfor ikke usannsynlig at også kongeparet er invitert i bryllup.

I tillegg til bestefedrene Jan Borg og Sven O. Høiby, har Marius altså nå reservebestefedrene Rolf Berntsen, gift med Mette-Marits mor, kong Harald _ og Mahmoud Maktabi.

Den nye stemoren til Marius har hatt jobber på catwalken som modell, men skal utdanne seg til interiørakritekt. Hun skal ha falt pladask for Morten Borg.

- Min datter en en engel. Den vakreste kvinnen i verden. Det er første gang min datter har sagt til meg: Pappa, jeg vil gifte meg. Det var en stor overraskelse, sier den meget stolte far.

Sjenerøs gave

Kilder sier at yngstedatteren Cecine alltid har vært «pappas yngling» og er blitt meget godt vare på av sin velstående far.

- Hva synes du om din nye svigersønn?

- Jeg liker Morten veldig godt. Han er seg selv, det er lett å snakke med ham. Jeg hadde sett ham på byen mange ganger.

- Hva synes du om at han har en dom for narkotika på seg?

- Fortiden er død. Alle kan vi gjøre feil. Jeg er ikke født i går. Jeg stoler på Morten. Han blir en god ektemann for min datter.

- Vil du støtte paret økonomisk?

- Det er min datter. Hva jeg eier, hun eier. Vi er familie.

- Hvor mye har bryllupet kostet?

- Et uhøflig spørsmål. Ingen kommentar.

Midt på dagen torsdag får Dagbladet tilsendt eksklusiv sjokolade og marsipan fra Beirut og to porselensesker, «lune porcelain de Limoge» med utsmykning i 24 karat gull.

<B>PAPPA:</B> Morten Borg er en aktiv og omsorgsfull far for Marius. Her fra første skoledag sammen med Mette-Marit.
<B>MODELLEN:</B> Vakre Celine jobber på catwalken.
<B>TEPPEKONGEN:</B> Mahmoud Maktabi er en omstridt forretningsmann og omtales i arabiske medier som en rik millionær. Celine er han yngste datter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer