Falt ti meter - landet i tre

Den ni år gamle britiske gutten må ha hatt englevakt da han falt ned fjellknausen på Torpfjell i Asker. Etter en luftetur på over ti meter endte ferden i et tre. Gutten kom fra det med brudd og sårskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hørte masse skrik og skjønte det hadde skjedd en ny ulykke rundt en av toppene her. Han må ha hatt veldig flaks som ikke skadde seg mer, sier Marius Broch (11) og Magnus Rasmussen (11).

Gled i mose

I flere år har foreldre og barna rundt Torpfjellet i Asker kommune jobbet for å sikre de stupbratte knausene som preger boligområdet.

I går skjedde det igjen: Den spennende leken rundt de flere titalls meter høye fjellknausene endte brutalt for den ni år gamle britiske gutten som var på besøk hos noen venner i området.

Under en klatretur gled han på mosen, og falt ned den 10 meter høye fjellknausen. Lufteturen stoppet først da gutten kolliderte med et tre.

Hadde flaks

De andre barna som var vitne til ulykken fikk varslet, og gutten ble fløyet til Ullevål sykehus med et håndleddsbrudd, hjernerystelse og sårskader.

- Gutten hadde utrolig flaks som kom fra fallet uten større skader, sier Pål Rasmussen.

Han er en av flere foreldre som har engasjert seg i kampen for å få området sikret mot nettopp slike ulykker.

- I flere år har vi forsøkt å få kommunen til å sikre området, men det er tragisk at det må skje nok en ulykke før de reagerer. Nå må politikerne reagere før det er for seint, sier Pål Rasmussen.