Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fam sang med mamma Wenche

BERLIN (Dagbladet): - Å opptre med mamma er bare moro. Hun er ikke det minste streng. Men sangen er og blir en hobby for meg, sier Fam Møller (21). I går debuterte hun på en utenlandsk scene med sin mor Wenche Myhre - verdens mest populære norske kvinne i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rammen for møtet mellom mor og datter var tenningen av den storslagne julegrana som Drøbak for sjuende gang har gitt storbyen Berlin. Nå skinner treet på Pariser Platz, rett imot Brandenburger Tor.

- Jeg har gjort mitt beste for å holde ungene borte fra scenen. Men blir de bitt av basillen, nytter det lite med formaninger fra mor, sier Wenche Myhre med en latter.

Fam har flere ganger sunget med sin mor på norske scener. Første gang var hun 16 år. Hun har vært med på Wenches innspillinger av julesanger - som i disse dager også lanseres på CD for det tyske marked.

Fams ansiktstrekk minner om hennes danske far Torben Friis Møller, som var Wenches første ektemann. Stemmen har hun fått fra moren.

Det fikk de høre beviset på, de mange hundre tyskere og nordmenn som hadde møtt opp ved Brandenburger Tor i går kveld.

Spesielt øyeblikk

Mor og datter, begge bunadskledde, sang «Kom til Vinterland». De hadde støtte fra et trettitalls elever fra femteklassene ved Richard Wagner Grundschule, en musikkskole i Berlin-bydelen Karlshorst. De unge kormedlemmene var sprekkeferdige av stolthet etter å ha øvd i to uker med å legge stemmer til en tilsendt CD.

- Det var et spesielt øyeblikk for meg også, nemlig å synge på et historisk sted som Brandenburger Tor, her på den gamle grensa mellom Øst- og Vest-Berlin, sier Wenche til Dagbladet.

Fredag kveld skal millioner tyske fjernsynsseere få høre at Wenche har en musikalsk datter. Da synger Fam med mor i et underholdningsprogram som produseres av Norddeutsche Rundfunk. Opptaket ble gjort unna i helga på Schaubühne, som er et berømt teater på Berlins promenadegate Kurfürstendamm.

Hotellbransjen

Fam holder daglig til bare et steinkast fra teatret. I ett år har hun vært praktikant ved hotellet Kempinski, det mest kjente i den vestlige delen av Berlin. Ronald Reagan har alltid bodd her når han har gjestet Berlin.

- Hver tredje måned skifter jeg fra avdeling til avdeling ved hotellet. Jeg har halvannet år igjen av praksisperioden.

Fam forteller til Dagbladet at hun deretter har lyst til å satse på videre hotellfagstudier.

- Om det blir innenfor hotell- eller restaurantdelen, vet jeg ennå ikke. Men uansett satser jeg på en framtid i bransjen, gjerne i Norge, sier Fam. På hotellet er de ansatte tydelig stolte av å ha Wenche Myhre som hyppig gjest og datteren i staben.