Familie arrestert for æresdrap

17-åring tilstår drap på søsterens kjæreste i Småland

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 17 år gammel gutt har tilstått at det var han som drepte søsterens 20 år gamle kjæreste, men politiet tror han har tatt på seg skylden på vegne av familien. Derfor er også hans mor, far og 16 år gamle søster arrestert etter det politiet i Småland tror er et æresdrap.

Det lille tettstedet Høgsby er rystet etter drapet på den 20 år gamle afghanske asylsøkeren Abbas Rezai. Han ble funnet død sist fredag i leiligheten til familien som nå er anholdt. Det var sosialvesenet i Høgsby som slo alarm og tror at det dreier seg om et æresdrap, melder Aftonbladet.

Var lovet bort

Alle de fire arresterte familiemedlemmene er også fra Afghanistan. Den 16 år gamle jenta i familien var forelsket i den 20 år gamle mannen. Det skal i følge sosialvesenet i Høgsby ha falt i dårlig jord hos familien. Jenta var lovet bort til en slektning i Danmark. Den drepte 20-åringen var dessuten fra en lavere klan i Afghanistan enn familien selv.

-Den 17 år gamle gutten sier at det er han som har utført drapet, kommenterer påtalemyndighetens talsmann Kjell Yngvesson. Forhørsretten i Kalmar eller Oskarshamn skal onsdag ta stilling til om hele familien skal varetektsfengsles.

Det var jenta og 20-åringen sammen som ba sosialkontoret om hjelp til at de to kunne møte hennes øvrige familiemedlemmer. Det skjedde sist onsdag etter at sosialkontoret hadde pratet med hennes mor, far og bror på forhånd. Politiet rykket seinere ut til leiligheten etter meldinger om bråk, og 20-åringen ble funnet død.

SPERRET Politiet har sperret av hele trappeoppgangen i blokka i Høgsby i Småland der den drapsmistenkte familien bor.