Familie berserk på pub

Først havnet sønnen i slagsmål på puben. Lillebror blandet seg inn, så gjøv mor løs på politiet, og far kunne ikke være dårligere. Hele familien havnet til slutt i arresten hos politiet i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Noe liknende har jeg aldri opplevd, kommenterer operasjonsleder Trond Friberg ved Haugesund og Sunnhordland politidistrikt overfor Dagbladet.

I går ble mor, far og to sønner løslatt, uten at de viste tegn til anger. Tvert imot, de skjønte ikke hvorfor politiet hadde arrestert dem.

Mor (46) og yngste sønn (18) pådro seg det alvorligste forholdet, og må regne med tiltale for vold mot offentlig tjenestemann, som normalt gir ubetinget fengsel. Far (47) fikk et forelegg på 5000 kroner, mens eldste sønn (22) fikk et forelegg på 4000 kroner, som de ikke vedtok.

Hele familien var samlet på Mack-kjelleren lørdag kveld. De skal ha vært ute med forretningsforbindelser. Like før stengetid oppsto tumultene.

- Eldstesønnen befant seg plutselig innenfor bardisken, der han ikke har noe å gjøre. Han ble geleidet på rett side, men det ble håndgemeng med dørvaktene, forteller operasjonsleder Friberg.

Slo og sparket

Dørvakt Ole Bugge-Jensen prøvde først å få kontroll over den eldste sønnen.

- Vi hadde stengt serveringen, men han gikk bak disken for å hente vann. Han prøvde å legge meg i bakken da jeg ba ham gå ut. Han ville ikke roe seg, og politiet kom til, forteller Bugge-Jensen.

- Resten av familien lot seg rive med, og det var nokså kaotisk en stund, sier Bugge-Jensen.

Inntil da hadde det vært en vanlig lørdagskveld på puben. Mye folk og god stemning, men ikke noe bråk.

Far mest pinglete

Politiet ble tilkalt, og var etter hvert til stede med hele fem patruljer. Da var hele familien i slagsmål med de uniformerte.

- Alle var svært pågående og lot seg ikke roe ned, de slo, sparket og kjeftet. Det eneste de ikke gjorde, var vel å bite. Egentlig var vel far den mest pinglete av dem. En femte person, ei jente på 20, ble også pågrepet, men hun ble overlatt til sin familie på grunn av sin psykiske tilstand, sier Trond Friberg ved Haugesund-politiet.

Familien på fire havnet i hver sin celle på politikammeret. En av sønnene har vært i klammeri med politiet før, de andre blir betegnet som vanlige mennesker som skikker seg greit. Alle var beruset da de ble innbrakt.

Operasjonsleder Friberg sier at de fire fortsatt var hissige da de ble løslatt.

- De var slett ikke de mest behagelige arrestantene vi har hatt. Når du planter en knyttneve i ansiktet på en politimann og ikke skjønner hvorfor du blir arrestert, har du et lite problem, påpeker Friberg.