Familie beskutt med automatvåpen

I går kveld ble en 19-åring drept med kniv. I dag kom trolig hevnen. En mann ble drept og to unge jenter skadd da ukjente gjerningsmenn skjøt med automatvåpen mot to biler i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er to rivaliserende grupper i dette området, sier politimannen Göran Kallevik ved Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

Både Aftonbladet og Expressen melder i kveld at de to drapene har en sammenheng.

En 13 år gammel gutt som er mistenkt for knivdrapet i går kveld er fremdeles på rømmen, og politiet frykter at han har rømt fra landet.

Fem personer ble ført til sykehus for behandling etter at ukjente gjerningsmenn åpnet ild mot to biler med automatvåpen i Bagarmossen sør i Stockholm klokka 12.30 i dag.

En 27 år gammel familiefar ble truffet av skudd i hodet, og døde senere av skadene på sykehuset, melder Aftonbladet.

En 13 år gammel jente ble truffet i et kne, og ytterligere en ung jente fikk skader da et bilvindu ble skutt i filler. De to siste skadde skal ha fått behandling for sjokkskader.

Ifølge Sveriges Television skal alle de fem skadde være i slekt med hverandre.

To inne til avhør

To personer ble sett løpende fra stedet, men politiet har foreløpig ikke funnet noe våpen. De fant tomhylser på åstedet som tilsier at det ble brukt et automatvåpen, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Politiet satte inn hundepatruljer og helikoptre i jakten på gjerningsmennene, og halvannen time etter skyteepisoden ble to menn på 22 år pågrepet. De ble pågrepet i en bolig bare noen hundre meter fra åstedet.

- Vi har tatt dem med til avhør, men er uklart hva det fører til, sier politimannen Gunnar Samuelsson til TT.

De to mennene som nå er inne til avhør, skal ha fulgt den knivskadde 19-åringen til sykehus i går kveld. 19-åringen døde senere av skadene.

Ifølge TT skal det også være en viss forbindelse mellom den ettersøkte 13-åringen og 27-åringen som ble skutt og drept i dag.

- Foreløpig utelukker vi ingenting, sier Samuelson.

<B>SKUTT I STOCKHOLM: En mann og en kvinne ble brakt til sykehus etter en skuddveksling i Stockholm i dag. Mannen døde senere på dagen av skadene. Her tas den skadde kvinnen hånd om av politiet.
<B>DREPT PÅ ÅPEN GATE: Mannen som ble truffeti hodet, døde senere av skadene.