Familie etterlatt blant krokodiller

Australsk båtfører glemte danskene - som måtte overnatte i nasjonalpark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den danske familien på fem glemmer neppe årets Australia-ferie med det første. Foreldrene og tre barn i alderen 8 til 15 år ble nemlig etterlatt i nasjonalparken Kakadu, som er kjent for sine digre saltvannskrokodiller.

Gjenglemt

Feriemarerittet startet da familien skulle se fossefallene Twin Falls forrige onsdag. De tok en turistbåt ut til parkens attraksjon, men da familien skulle hjem oppdaget de at båten hadde returnert uten dem.

Båtføreren oppdaget aldri at danskene manglet, og ingen ble sendt tilbake for å plukke dem opp. Dermed var familien tvunget til å overnatte i nasjonalparken.

Til alt hell fikk de verken selskap av krokodiller eller andre ville dyr i løpet av natta. Verre var det at familien måtte vente hele 16 timer på menneskelig selskap. Foreldrene var mektig forbanna da de en turistbåt kom for å hente dem morgenen etter.

Setter ut nødtelefon

- Det var en fortvilet og veldig ubehagelig opplevelse for dem. Det er mange skilt i området som advarer turister mot krokodillene, sier Kakadus turistsjef Paul Styles til AP.

I etterkant av det danske dramaet har nasjonalparken bestemt at det skal monteres em nødtelefon i området rundt fossefallene. I tillegg skal det plasseres ut en båt slik at ingen flere turister opplever å bli strandet blant krokodillene.

KAKADU: Bildet viser én av grunnene til at den australske nasjonalparken er så kjent. Foto: SCANPIX/REUTERS
KAKADU: Bildet viser én av grunnene til at den australske nasjonalparken er så kjent. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Den danske familien er fortsatt på ferie i Australia.

Ikke første gang

Dette er ikke føste gang at turister har fått ufrivillig nærkontakt med Australias dyreliv.

Det amerikanske paret Tom og Eileen Lonergan ble trolig spist av hai etter at de ble gjenglemt etter dykking ved Great Barrier Reef i 1998. Turistene ble aldri funnet. 

Etter tragedien, som ble gjenfortalt i hollywoodfilmen «Open Water» i fjor, ble det innført nye og strengere regler for selskapene som tar turister med ut for å dykke.

TYDELIG MERKET: Skilt som disse er plassert flere steder i nasjonalparken for å gjøre turistene bevisste på farene som lurer i vannkanten.
STORE OG FARLIGE: Australia generelt og Kakadu spesielt er kjent for sin store bestand av saltvannskrokodiller. De kan bli over seks meter lange og er livsfarlige dersom du kommer for nær.