Familie funnet død. Mysteriet oppklart

Familien ble meldt savnet og funnet døde dagen etter. Tragedien ble beskrevet som et mysterium, men nå er dødsårsaken klar.

FUNNET DØDE: John Gerrish, Ellen Chung og dattera deres Miju på ett år, ble alle funnet døde i Sierra National Forest, i California. Foto: Privat
FUNNET DØDE: John Gerrish, Ellen Chung og dattera deres Miju på ett år, ble alle funnet døde i Sierra National Forest, i California. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Allerede samme kveld som savnetmeldingen kom, satte politiet i gang en storstilt leteaksjon.

Da familiens kjøretøy ble funnet ved utkanten av Sierra National Forest i California i USA, fulgte letemannskaper stien videre inn mot et område kjent som Hites Cove.

På et avsidesliggende sted i den enorme nasjonalskogen, gjorde politiet det tragiske funnet 17. august i år.

BLIR ANGREPET: En vill bjørn tar seg inn i et hus i California. Så skjer det noe overraskende. Video: Deedee Mueller/Storyful. Reporter: Maja Walberg Klev / Dagbladet Vis mer

Dødsårsaken klar

Familien på tre, John Gerrish, Ellen Chung og deres ett år gamle datter, ble funnet døde. Også familiens hund var død.

Dødsfallene ble omtalt som et mysterium av amerikansk presse.

Tidlig i prosessen hadde politiet i Mariposa fylke en rekke teorier, deriblant at familien kan ha blitt eksponert for helseskadelige stoffer i et spesielt område av skogen.

Nå, tre måneder seinere, er dødsårsaken klar og mysteriet oppklart, melder Los Angeles Times.

NON STOP: Et snøras gikk av og raste mot en gjeng på skitur. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Høye temperaturer

Den lille familien døde av hypertermi, forhøyet kroppstemperatur, og dehydrering, slår politiet nå fast.

Videre har politiet kartlagt familiens bevegelser dagen de var på tur.

Den viser at familien parkerte bilen i 08.00-tida om morgenen 15. august. Da var temperaturen i området 23 grader celsius. Familien begynte turen på cirka 1100 høydemeter.

De gikk nedover i cirka 3,5 kilometer til de var på om lag 600 høydemeter. Da begynte temperaturen å stige.

Etter noen kilometer gange til, kom familien til en bratt stigning. Da var temperaturen over 37 grader celsius og det var få - til ingen - steder å søke seg til skyggen.

På et eller annet tidspunkt vendte familien tilbake, men kom aldri fram. De ble funnet døde bare 2,5 kilometer fra bilen.

Gerrish og Chung beskrives som erfarne turgåere av politiet og venner, og de hadde med seg en 2,5-liters vannpose i sekken.

ROVDYR: Turfølget møtte på Norges største mårdyr i Jotunheimen. Video: Tilde Øyjordet. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Meldt savnet

Det var dagen etter, 16. august, at familien ble meldt savnet.

Barnevakta som kom om morgenen fant ingen hjemme, og ringte familiens venner.

Heller ikke de klarte å få kontakt med Gerrish eller Chung.

Om kvelden meldte venner av paret dem savnet til politiet, og bare noen timer seinere begynte leteaksjonen.

Natt til 17. august fant politiet parets bil, og bare noen timer seinere var letemannskaper på plass og på vei inn i nasjonalskogen.

Klokka 09.30 om morgenen ble familien funnet døde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer