Familie gjenglemt i stolheisen

De ansatte slo av stolheisen og gikk hjem for å feire nyttårsaften. En tysk familie ble glemt igjen i stolheisen for natten - i ti minusgrader. Kvinnen hoppet fra stolheisen for å redde sønnene fra å fryse i hjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er tyske Frankfurter Rundschau som skriver om den uheldige familien. Mor (39) og to sønner på 9 og 10 år skulle bare ta seg en siste tur i bakken i Großglockner da de ansatte i skibakken syntes at nok var nok - og gikk hjem.

Etter at kvinnen og de to sønnene hadde sittet fanget i den isnende kulden i en time, måtte kvinnen til slutt hoppe ut fra heisen og seks meter ned på den harde bakken for å skaffe hjelp. Hun ble alvorlig skadet i fallet.

I forskriftene står det at de ansatte skal kontrollere nummeret på stolen til de siste skigjestene som blir sendt avgårde. Stolheisen skal gå helt frem til denne stolen har passert et kontrollpunkt. Men de ansatte var ivrige etter å begynne feiringen og kontrollerte ikke nummeret godt nok.

Dét holdt på å koste de tre familiemedlemmene livet. Alle tre fikk frostskader. Kvinnen fikk en skade i ryggsøylen da hun måtte hoppe fra heisen. Det tok en halv time før hun ble funnet av ansatte som preparerte bakken. Da hadde familiefaren slått alarm fordi kona og sønnene ikke hadde kommet tilbake. Kvinnen ble brakt til sykehus med helikopter.

Großglockner i Øst-Tyrol har noen av de høyeste fjellene i de østerikske alper. Det finnes 3300 stolheiser og taubaner i Østerrike, og til sammen frakter de årlig 547 millioner passasjerer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer