Familie henrettet: Far pågrepet etter åtte år

Mor og fire barn funnet nedgravd i sement i egen hage for åtte år siden. Nå er familiefaren pågrepet.

MISTENKT: Xavier Dupont de Ligonnès ble fredag kveld pågrepet i Glasgow i Skottland. Mannen, som hevdet overfor familie, at han var hemmelig agent for USA, er mistenkt for å ha drept sin egen familie. Foto: AFP / NTB Scanpix
MISTENKT: Xavier Dupont de Ligonnès ble fredag kveld pågrepet i Glasgow i Skottland. Mannen, som hevdet overfor familie, at han var hemmelig agent for USA, er mistenkt for å ha drept sin egen familie. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: DNA-prøver av mannen som fredag kveld ble pågrepet på flyplassen i Glasgow viser at det ikke er de Ligonnès som er pågrepet.I april 2011 gjorde politiet i den franske byen Nantes et sjokkerende funn.

I en hage tilhørende et helt vanlig hus i en forstad til byen ble 49 år gamle Agnés Dupont de Ligonnès, hennes tre sønner Arthur (21), Thomas (18) og Benoît (13) og datteren Anne (16) funnet nedgravd. Familiens to hunder ble også funnet nedgravd på eiendommen.

Forsvant

Familiefaren Xavier Dupont de Ligonnès var sporløst forsvunnet. Etter kort tid viste undersøkelsene at hele familien med mor og fire barn skal ha blitt skutt i hodet på kort hold med en lyddempet pistol.

Fransk politi omtalte drapene som «metodiske henrettelser» der hvert familiemedlem skal ha fått to skudd mot hodet før de ble begravd under sement.

Drapene i Nantes rystet Frankrike, og faren Xavier Dupont de Ligonnès ble raskt hovedmistenkt.

I Glasgow

Ifølge Le Parisien ble Ligonnès, som tilhører en gammel fransk aristokratslekt, fredag kveld pågrepet på flyplassen i Glasgow i Skottland etter å ha ankommet med et fly fra Paris. Det viste seg å ikke stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer