Den tropiske stormen Barry:

Familie innesperret i vannmassene

Ekstremværet Barry har nådd Louisiana.

EKSTREMVÆR: De siste dagene har det vært unntakstilstand i Louisiana på grunn av ekstremværet Barry. Foto: Reuters / NTB Scanpix
EKSTREMVÆR: De siste dagene har det vært unntakstilstand i Louisiana på grunn av ekstremværet Barry. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

De siste dagene har det vært unntakstilstand i delstaten Louisiana i USA.

Lørdag ble ekstremværet Barry nedgradert til en tropisk storm, men innbyggerne må fortsatt søke tilflukt for å unnslippe de enorme vannmassene.

Familie innesperret

Søndag morgen melder nyhetsbyrået AP at en familie på fem personer er innesperret som følge av de ekstreme vannmassene i byen Franklin, som ligger sør i delstaten Louisiana.

Nødetatene har prøvd å redde ut familien, men måtte sette en stopper da vannet var for høyt for å komme seg inn.

Så langt er 10 000 personer evakuert som følge av uværet.

I tillegg har hele 100 000 amerikanere har mistet strømmen.

Unntakstilstand

Flyplassen i Louisiana sin største by, New Orleans, holdes stengt, og den amerikanske presidenten Donald Trump har erklært unntakstilstand.

ØDELEGGELSER: Barry skaper store ødeleggelser. Foto: AP /NTB Scanpix.
ØDELEGGELSER: Barry skaper store ødeleggelser. Foto: AP /NTB Scanpix. Vis mer

Allerede er det blitt målt enkelte vindkast på opptil 60 m/s i Houma sørvest for New Orleans, ifølge CNN, men det er kraftig nedbør og livstruende flommer meteorologene og myndighetene advarer mot.

- Vi har blitt fortalt at vi står overfor en storm som beveger seg sakte, noe som vil gi kraftig nedbør, sier ordfører i New Orleans, LaToya Cantrell.

- Vær forsiktig

Ordføreren har sagt at beboere innenfor flombeskyttelsessystemet må holde seg innendørs. Mens beboere utenfor det aktuelle området har blitt bedt om å evakuere.

President Trump har erklært unntakstilstand. I en Twitter-melding ber han beboere langs kysten av Louisiana om å gjøre forberedelser og følge oppfordringene fra lokale myndigheter.

- Vær forberedt, vær forsiktig og vær TRYGG!, skrev han.

Katrina

Byen ble i 2005 rammet av orkanen Katrina.

Ifølge NTB ble 80 prosent av byen oversvømt, og om lag 1800 personer mistet livet, som gjør den til den dødeligste orkanen i nyere amerikansk historie.