Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

S'Espalmador

Familie kuppet paradisøy for 170 millioner kroner

I det baleariske hav ligger S'Espalmador, ei lita øy med to hus, et kapell og et utkikkstårn. Nå er paradisøya solgt til en familie fra Luxemburg, med oppgitte lokalpolitikere på sidelinjen.

SOLGT: Den lille øya S'Espalmador, som ligger mellom Ibiza og Formentera, er nå solgt til en familie fra Luxemburg til prisen 170 millioner norske kroner. Foto: Tono Balaguer / Shutterstock / NTB scanpix
SOLGT: Den lille øya S'Espalmador, som ligger mellom Ibiza og Formentera, er nå solgt til en familie fra Luxemburg til prisen 170 millioner norske kroner. Foto: Tono Balaguer / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøye 170 millioner norske kroner måtte familien fra Luxemburg ut med for å sikre seg paradisøya, som ligger mellom Ibiza og Formentera ved den spanske kysten.

I snart tre år har øya vært ute for salg, og selv om lokale myndigheter planla å kjøpe øya, ble det aldri noe av. Til tross for at selgernes pris gikk ned fra 24 millioner euro til 18 millioner euro, ble det for dyrt for myndighetene fra Formentera.

- De fleste i Formentera ville foretrukket at lokale myndigheter fant ut hvordan de kunne kjøpt øya med offentlige midler, sier den lokale politikeren Silvia Tur til Efe.

Hun minner om at øya er underlagt strenge lovverk som de nye eierne blir nødt til å følge.

Øye er nemlig en del av Salinas nasjonalpark, og blir med det overvåket av spanske miljømyndigheter. Silvia Tur har sendt inn et spørsmål til myndighetene, der hun spør om de planlegger å møte de nye eierne for å informere dem om at øya krever beskyttelse.

En talsperson for de nye eierne sier til Efe at de er fullt klar over lovene som gjelder for øya.

Må tåle turister

De nye eierne blir nødt til å tåle turister, skriver The Guardian. Øya, som måler tre kilometer i lengden og 800 meter i bredden, er nemlig kjent for sine populære gjørmebad.

Øya lå ute til salgs hos en eiendomsmekler som har spesialisert seg på salg av private øyer. De reklamerte med at S'Espalmador har en lokalisering som få andre kan matche, og at de nye eierne kan nyte Ibizas strandliv og nattklubber, som ligger bare en kort båttur unna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling