Familie må ut - etter 27 år i Norge

- Stikk i strid med Høyesteretts klare uttalelse i dom fra september i fjor, sier advokat Arild Humlen.

OPPGITT: Advokat Arild Humlen representerer familien på 12. Han er svært skeptisk til at utlendingsmyndighetene nå ønsker å frata en storfamilie statsborgerskapet for noe deres bestefar i sin tid har gjort, uten at familien visste noe om dette. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OPPGITT: Advokat Arild Humlen representerer familien på 12. Han er svært skeptisk til at utlendingsmyndighetene nå ønsker å frata en storfamilie statsborgerskapet for noe deres bestefar i sin tid har gjort, uten at familien visste noe om dette. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1990 kom to foreldre og tre barn fra Damaskus til Norge. De leverte inn sine dokumenter, som viste at familien var statsløse palestinere fra Syria. Et halvt år seinere fikk de innvilget opphold. I 1997 ble familien også norske statsborgere.

Men 15 år seinere, i 2012, varslet UDI at de hadde fått tak i dokumenter som viser at hele familien egentlig er jordanske statsborgere, og at de vil se på saken på nytt. I fjor sommer kom sjokkbeskjeden:

Hele familien skal ut av landet.

Vil endre regelverk

Fredag kveld sier Høyres Ingjerd Schou til Aftenposten at partiet vil endre regelverket for å unngå at barn og barnebarn blir rammet av noe besteforeldrene har gjort eller sagt tidligere.

- I Høyre er vi vært opptatt av at vi skal ha en streng, men rettferdig asyl- og innvandringspolitikk. Denne saken fremstår som åpenbart urettferdig. Vi vil derfor se på hvordan regelverket kan endres for å unngå lignende saker i fremtiden, sier Schou til avisa.

Sjokk og sinne

Et sted på Østlandet sitter storfamilien og fortviler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer