Familie med barnevogn kjørt ned av trailer

Barnet ble kastet ut av vogna. Sjåføren stakk av.

MANGE VITNER: Røakrysset er til vanlig tett trafikkert av folk og kjøretøy - og det var mange som så ulykken i formiddag. Foto: FREDRIK ECKHOFF/AKERSPOSTEN.NO
MANGE VITNER: Røakrysset er til vanlig tett trafikkert av folk og kjøretøy - og det var mange som så ulykken i formiddag. Foto: FREDRIK ECKHOFF/AKERSPOSTEN.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En utenlandsk trailersjåfør sitter nå i politiets varetekt etter at han kjørte ned en barnefamilie med barnevogn på Røa i Oslo i formiddag.

Ventet på grønn mann
- Vi så at hengeren fikk sleng, og ropte «Pass dere, den treffer oss!» sier øyenvitne Morten Gran til lokalavisa Akersposten.no. Sammen med flere andre fotgjengere sto han og ventet på grønn mann da ulykken skjedde.

Flere kom seg unna - men den lille småbarnsfamilien ble altså truffet.

- Barnevogna ble slengt bortover, og barnet ble kastet flere meter, forteller Gran.

Traileren stoppet ikke, men fortsatte å kjøre nedover mot Oslo sentrum.

Ifølge det sjokkerte øyenvitnet skal ikke barnet ha blitt alvorlig skadd.

- Heldigvis tror jeg det gikk greit med ungen, sier Gran til lokalavisa.

Ifølge Ullevål sykehus' opplysninger har barnet, som er ei jente på under et år, lette skader og ligger til observasjon. Den 29-årige moren og den 35-årige faren har begge pådratt seg «uavklarte» hodeskader, men er stabile.

Blodprøve
- Meldingen kom inn klokka 10.30, og det var flere vitner til episoden: Traileren kom borti familien med barnevogna i Røakrysset, og tre personer ble sendt til Ullevål universitetssykehus, opplyser operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Børve vil ikke spesifisere sjåførens nasjonalitet nærmere.

- Det jeg kan si, er at det vil bli tatt blodprøve av ham - men det er ikke mistanke om promille; han er i vårt søkelys først og fremst fordi han stakk av, hvilket er en alvorlig overtredelse, sier operasjonslederen.

Utover dagen skal ytterligere vitner fra ulykken avhøres, og Børve ønsker at alle som så ulykken, eller har ytterligere opplysninger om den, kontakter politiet på telefonnummer 02800.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer