<strong>BARN:</strong> En palestinsk familie sørger over tapet av sine tre små gutter. Guttene mistet livet da israelske fly bombet byen Rafah, sør i Gaza i går kveld. Guttene er blant de 375 som har mistet livet i kampene. Foto: AFP PHOTO/SAID KHATIB/SCANPIX
BARN: En palestinsk familie sørger over tapet av sine tre små gutter. Guttene mistet livet da israelske fly bombet byen Rafah, sør i Gaza i går kveld. Guttene er blant de 375 som har mistet livet i kampene. Foto: AFP PHOTO/SAID KHATIB/SCANPIX Vis mer

Familie mistet tre små gutter i luftangrep

375 menneskene er bekreftet drept i Gaza de siste fire dagene. Israel avviser ny våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En palestinsk familie sørger over tapet av sine tre små gutter. Guttene mistet livet da israelske fly bombet byen Rafah, sent i går kveld.

Det er dessverre mange i Gaza som lider samme tragiske skjebne som de tre guttene nå.

Så langt er 375 mennesker bekreftet drept i kampene.

SISTE: Israel annonserer nå at de ikke er interessert i noen ny våpenhvile med Hamas.

- Det er ingen grunn til å godta en våpenhvile på det nåværende tidspunkt, sier Israels infrastrukturminister Benjamin Ben-Eliezer, ifølge NTB.

Fakta om kampene på Gaza-stripen:

• I 2006 vant Hamas valget i de palestinske områdene, men greide ikke å etablere kontroll over de Fatah-kontrollerte sikkerhetsstyrkene og militsgruppene på Gazastripen.

• I 2007 kom det til væpnede sammenstøt som endte med at Hamas jaget de palestinske sikkerhetsstyrkene ut av Gazastripen.

• Militante palestinere, en stor del av dem Fatah-tilhengere skjøt det neste året over 4.000 raketter og granater mot Israel. Fire israelere ble drept. * Israel gjennomførte i samme periode hyppige militæraksjoner mot Gazastripen, som kostet hundrevis av palestinere livet, mange av dem sivile.

• I juni 2008 ble Israel og Hamas enige om en seks måneder lang våpenhvile. Hamas anklaget Israel for å ha brutt våpenhvilen og nektet å forlenge den da den utløp 19. desember.

• Etter nye rakettangrep innledet Israel 2. juledag et storangrep mot Gazastripen, som til nå har kostet over 280 palestinere livet og såret over 900.

NTB

Han mener en våpenhvile bare vil gi Hamas anledning til å gjenvinne styrke.

De aller fleste drepte er Hamas-medlemmer.

Ifølge BBC skal fire av de drepte være israelere.

Tallene på skadde ligger på et sted mellom 700 og 1600 personer.

Utvider bombingen
Ifølge CNN vil israelske fly fortsette bombetoktene på Gazastripen i dag.

<strong>BOMBET:</strong> Palestinere undersøker et n av bygningene som er bombet sønder og sammen i Gaza. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX
BOMBET: Palestinere undersøker et n av bygningene som er bombet sønder og sammen i Gaza. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX Vis mer

Tidligere i dag kom beskjeden om at Israel har sendt minst 18 bomber mot regjeringsbygninger i Gaza by.

Både utenriksdepartementet, finansdepartementet og et sentralt sikkerhetsbygg ble truffet. Ifølge CNN skal disse bygningene være mer eller mindre jevnet med jorden.

Angrepene rettet seg også inn på lokalene til Essedine al-Qassam-brigadene, Hamas' væpnede fløy.

Et israelsk marinefartøy stanset i dag tidlig dessuten en båt som forsøkte å bringe nødhjelp til den beleirede enklaven.

<strong>ANGREP:</strong> Bildet viser et av israelernes bombeangrep i nordlige Gaza i går. Foto:  REUTERS/Baz Ratner/SCANPIX
ANGREP: Bildet viser et av israelernes bombeangrep i nordlige Gaza i går. Foto: REUTERS/Baz Ratner/SCANPIX Vis mer

Kaoset råder i Gaza by nå. Flere steder skal strømmen ha gått.

300 mål

Det har nå gått fire dager siden kampene eskalerte i Israel, søndag. CNN skriver at Israel har bombet minst 300 av Hamas' mål i løpet av denne tiden.

Israel har bombet mer enn 300 forskjellige mål i Gaza siden søndag.

Mandag gikk Israels forsvarsminister Ehud Barak ut med erklæring om full krig mot Hamas og deres undergrupper.

- Vi har strukket ut hånden for å be om fred mange ganger, vi har intet imot mennesker fra Gaza, sa Barak i en tale i det israelske parlamentet, og understreket at det var Hamas som skal knekkes.

Hamas har styrt Gazastripen siden sommeren 2007, da de tok makten etter et blodig sammenstøt med den rivaliserende Fatah-bevegelsen.

<strong>JEVNET MED JORDEN:</strong> Tidligere i dag kom beskjeden om at Israel har sendt minst 18 bomber mot regjeringsbygninger i Gaza by. Både utenriksdepartementet, finansdepartementet og et sentralt sikkerhetsbygg ble truffet. Ifølge CNN skal disse bygningene være mer eller mindre jevnet med jorden.   Foto: MAHMUD HAMS/SCANPIX
JEVNET MED JORDEN: Tidligere i dag kom beskjeden om at Israel har sendt minst 18 bomber mot regjeringsbygninger i Gaza by. Både utenriksdepartementet, finansdepartementet og et sentralt sikkerhetsbygg ble truffet. Ifølge CNN skal disse bygningene være mer eller mindre jevnet med jorden. Foto: MAHMUD HAMS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer