- Familie og naboer kan slå dem i hjel

Etter kristen-dåp i Mjøsa. Norge har ikke lenger noe valg, mener Lars Gule.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - De risikerer at slektninger og naboer slår dem i hjel, sier studieleder Lars Gule ved Senter for flerkulturelt og internasjonalt arbeid ved Høgskolen i Oslo (SEFIA) da han hører nyhetene om at afghanere er døpt i Mjøsa.

- Afghanistan er en islamsk republikk som følger sharia-lovgivning. Det er klart de er i fare ved en hjemsendelse til Afghanistan, sier Gule til Dagbladet.no.

Han mener norske myndigheter undervurderer kommuniksjons-

linjene mellom Norge og Afghanistan.

- Ikke langt fra Oslo til Kabul

- Det er åpenbart at disse personene nå er kjente, og at det er lett for at de kan bli gjenkjent i Afghanistan. Det en av dem fortalte på NRK-nyhetene, om at moren hans ikke ville snakke med ham fordi han hadde konvertert, er svært sannsynlig, sier Gule.

- Vi husker jo saken om «Bokhandleren i Kabul», og hvor raskt informasjon fra en bok publisert i Norge spredte seg til Kabul, sier han.

Åsne Seierstads betraktninger om livet i familien til bokhandleren i Kabul ble etter hvert en stor belastning for de omtalte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.