LETEOMRÅDET:
Oversiktsbilde over en del av området ved Søndre Strømfjord på Grønland hvor tre nordmenn er savnet. En person er funnet omkommet men vedkommende er foreløpig ikke identifisert.
Foto: Leiff Josefsen / SCANPIX
LETEOMRÅDET: Oversiktsbilde over en del av området ved Søndre Strømfjord på Grønland hvor tre nordmenn er savnet. En person er funnet omkommet men vedkommende er foreløpig ikke identifisert. Foto: Leiff Josefsen / SCANPIXVis mer

Familie og venner vil dra til Grønland for å lete selv

Lokale krefter på Jæren mobiliserer til leteaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
NÆRBØ/OSLO (Dagbladet): Politiet i Søndre Strømfjorden tar i løpet av få timer stilling til om de skal fortsette søket etter de savnede nordmennene i Paradisdalen på Grønland.

Jærbuene Magnar Harr (24), Tormod Aniksdal (24) og Jonas Reiestad (31) har vært savnet siden de ikke møtte opp på avtalt sted på fredag etter en fisketur. I går ble det funnet en uidentifisert person omkommet i området. Ryggsekker og liggeunderlag tilhørende de savnede nordmennene ble også funnet.

Lokale vil bidra Nå vurderer familie, venner og bekjente av de savnede å mobilsere en egen leteaksjon på Grønland, melder Stavanger Aftenblad.

Alle fly til Grønland er fulle i dagene framover, men Peter Aniksdal, far til savnede Tormod, sier til avisa at lokale krefter som Risa-konsernet og kommunen er villige til å bidra.

- Bjørn Risa har sagt at han vil betale det det koster for å chartre et fly. Kommunen har også meldt fra om at de vil bistå, sier Aniksdal til avisa.

Risa bekrefter dette.

- Det jeg på nåværende tidspunkt kan si er at vi ønsker å hjelpe, sier Risa til Stavanger Aftenblad,

Han sier han håper å ha en løsning i løpet av dagen.

Broren til savnede Magnar, Svein Åge Haarr, sa til Dagbladet i går at de vurderte å reise for å lete selv.

- Flere har vært inne på tanken, men vi får se hva som skjer utover dagen. Dette avhenger av informasjonen vi får. Men skal vi over, så er det for å hjelpe til å lete, sa Haarr til Dagbladet i går.

Broren fortalte at også utenforstående har meldt seg, men at de foreløpig avventer reisen til Grønland.

- Kvikksand det eneste skumle Polfarer og reisearrangør Sjur Mørdre har krysset Grønland 11 ganger på tvers.

- Paradisdalen er et enkelt og oversiktlig terreng. Og det er ingen som stusser på om erfarne sportsfiskere og turgåere drar avgårde noen dager uten satellittelefon eller VHF-radio. Det er mange sportsfiskere som søker til dette området på denne tiden, sier Mørdre til Dagbladet på generelt grunnlag.

Det største faremomentet han kommer på, er kvikksand.

- Du kan risikere å tråkke gjennom enkelte steder ved elvekantene, men ellers er det veldig forutsigbare forhold når det er stabilt vær, slik jeg har forstått at det er nå, sier Sjur Mørdre.

SAVNET: Jonas Reiestad, Tormod Aniksdal og Magnar Haarr.
SAVNET: Jonas Reiestad, Tormod Aniksdal og Magnar Haarr. Vis mer