Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familie på 12 reddet seg ut fra Alta-brann

Marianne (37) alene hjemme med sine 11 barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brann i eget hjem med barn som ligger og sover er alle foreldres mareritt. Om du har 11 unger i tillegg kan det bli litt av en utfordring å evakuere alle.

Marianne Grankulla (37) var alene hjemme i natt med 11 barn. Mannen hennes Lars Christian var på møte i Oslo. Så gikk brannalarmen ved femtida i morges.

- En av de eldste jentene som sover i kjelleren hørte brannalarmen og vekket meg, sier Marianne.

Hun sprang ned i kjelleren der brannen utviklet seg og fikk smekket igjen døra til rommet der det brant.

Flyttet til tanta

De elleve barna i huset er mellom ett og 17 år, og består av seks jenter og fem gutter.

- Vi rakk ikke å ta på oss noen klær. De eldste tro til å hjalp meg med å få de minste ut av sengene sine. Deretter bar det ut i hagen, mens jeg fikk ringt brannvesenet, sier 11-barnsmoren.

I hagen har familien en husvogn og de stuet seg inn der, mens brannmannskapene slukket brannen som trolig har oppstått i en lampe i et kjellerrom. Marianne Grankulla er glad det ikke begynte å brenne på vinteren med mørketid og mange minusgrader.

- Brann har vært min største skrekk hele livet. Jeg har alltid fryktet at noe slikt skulle skje, men når det først skjedde så gikk det jo heldigvis bra.

Inntil huset er vasket har mamma Marianne og de 11 ungene flyttet inn hos tanten sin som har to barn. Dermed er de 13 unger under samme tak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!