Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familie på fire savnet

Ketil og Ann Kristin Wernersen og barna Daniel (9) og Sophie (6) har ikke gitt livstegn fra seg etter at flodbølgen rammet ferieidyllen. Nå reiser familien til Thailand for å lete etter dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi har prøvd alt som står i vår makt for å komme i kontakt med dem. Nå reiser vi ned for å lete, sier Christoph Wernersen (37) til Dagbladet. Siden søndag har den delen av familien Wernersen som ikke er på ferie i Thailand vært samlet hos bestemor og bestefar på Nøtterøy ved Tønsberg. Timene har gått sakte mens de har ventet på livstegn fra broren Ketil (34).

Lille julaften reiste han på juleferie til Thailand sammen med kona Ann Kristin (38) og barna Daniel (9) og Sophie (6). Familien hjemme i Norge har ikke hørt fra dem siden.

Gitt opp myndighetene

UD meldte i går at 13 nordmenn er rapportert omkommet. 11 i Thailand og 2 på Sri Lanka.

I dag setter Christoph og broren Espen (34) seg på flyet til Bangkok. Derifra håper de på å bli fløyet inn til Khao Lak-området nord for Phuket.

-  Da føler vi i alle fall at vi gjør noe. Det er forferdelig å sitte her hjemme og vente, sier Christoph. Han har fortsatt et håp om å finne familiemedlemmene i live. Men håpet blir mindre for hver time som går. -  Vi tror på det beste, men er likevel forberedt på det verste, sier Christoph.

Ketil, Ann Kristin og barna hadde bestilt rom på Pakarang Blue Village i Khao Lak. Det er et populært familiehotell som ligger helt nede ved stranda. Trolig er dette hotellet blant de hardest skadde i området. I går kveld, halvannen døgn etter at flodbølgene fosset innover land, hadde turoperatøren ennå ikke klart å komme fram til hotellet. Til det var ødeleggelsene for store.

-  De første 24 timene visste vi ingen ting. Det var forferdelig. Nå vet vi i alle fall hvor ille det er, sier Christoph. -  På mobiltelefonene deres kommer vi rett på svareren. Enten er nettet nede, eller mobilene erborte, trolig begge deler. Vi har ringt UD mange ganger. De er veldig lite behjelpelige. De sier det eneste vi kan gjøre er å melde dem savnet. Vi har ringt Star Tour, som sier de gjør alt de kan. Vi har prøvd å ringe til hotellet, men når ikke fram, sier Christoph. Nå har han gitt opp at myndighetene skal finne broren hans og familien. Via en kamerat som er gift med en kvinne fra Thailand har han fått lokale folk til å lete etter dem.

-  De sier at det eneste riktige vi kan gjøre er å reise ned, sier Christoph. Star Tour har fått mange henvendelser fra fortvilede familiemedlemmer i Norge som vil til Thailand. -  Noen ønsker å lete etter noen de savner. Andre vil reise for å støtte familiemedlemmer. Vi forstår folks fortvilelse, men kan ikke si ja til å ta med folk på våre fly. Vi må holde av plassene til turister som vil hjem. Dessuten fraråder UD folk å reise ned dit, sier salgssjef Tonje Fossum i Star Tour.

Ingen livstegn: Familien på fire er fremdeles savnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media