Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familie på tre omkom i brann på campingplass

Politiet mener det var far, mor og sønn som mistet livet i brannen på en campingplass i Rogaland lørdag.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Politiet og brannmannskaper er lørdag morgen på plass på campingplassen. Tre personer er bekreftet omkommet, og det gjøres åstedsundersøkelser. Video: Per Thime Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet etter en brann på en campingplass i Rennesøy på Sokn i Rogaland. Det opplyser politiet i en pressemelding lørdag morgen.

I en pressemelding skriver politiet at de omkomne er sendt til obduksjon, og det vil trolig ta noen dager før man har sikker identifikasjon. De går likevel ut med at det er grunn til å tro at det er snakk om en familie bestående av far, mor og sønn som har mistet livet. De tre skal være bosatt i Sandnes kommune.

Det var klokka 5.24 at politiet ble varslet om brannen. Klokka 9.30 ble det bekreftet at tre personer var omkommet.

UTBRENT: Brannen skal ha vært kraftig, men brannmannskapene klarte likevel å hindre stor spredning på campingplassen. Foto: NTB Scanpix
UTBRENT: Brannen skal ha vært kraftig, men brannmannskapene klarte likevel å hindre stor spredning på campingplassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utfordrende slukking

Brannvesenet meldte klokka 6.15 at flammene var slukket, men arbeidet hadde ikke vært uproblematisk.

På grunn av vannmangel på stedet, måtte brannmannskapene pumpe vann fra sjøen for å slukke brannen.

Flere campingvogner skal være totalskadd som følge av flammene.

- Helt forferdelig

- Rennesøy kommune har kalt ut kriseteamet for ivaretakelse av de involverte campinggjestene, opplyser politiet på Twitter.

Nødetatene rykket ut med store mannskaper etter meldinga om brannen. Ifølge Stavanger Aftenblad er beboerne på campingplassen sjokk etter hendelsen.

- Alle er berørt av det som har skjedd. Det er helt forferdelig. Jeg har heldigvis aldri opplevd noe lignende, sier Åshild Egeli, talsperson for velforeningen på Sokn camping til avisa.

Avhører vitner

Etterforskningsleder Per Gunnar Kvame sier til Dagbladet like før klokka 11.30 at det fremdeles pågår tekniske undersøkelser på åstedet. I tillegg gjennomfører politiet vitneavhør.

- Vi jobber med å få klarlagt årsaken til brannen, og blir nok holdende på med tekniske undersøkelser utover dagen, sier Kvame.

Ingen flere er savnet etter brannen, men det er uklart hvor mange som faktisk var på campingplassen da flammene brøt ut.

- Det har jeg ikke oversikt over foreløpig, men det er en stor campingplass og mange gjester, sier etterforskningslederen.

Våknet av smell

Aftenbladet har også vært i kontakt med Marit Wang, som sammen med sin mann sov i en campingbil nær campingvogna der brannen startet.

SPERRET: Området hvor den utbrente campingvogna står, er avsperret. Foto: Per Thime
SPERRET: Området hvor den utbrente campingvogna står, er avsperret. Foto: Per Thime Vis mer

- Jeg våknet plutselig av et stort smell. Først trodde jeg noen skøyt opp raketter. Mannen min løftet på gardina og så at campingvogna ved siden av stod i full fyr, forteller hun til Aftenbladet.

Preget av hendelsen

Per Thime bor bare noen kilometer unna brannen, og var lørdag morgen på plass på campingplassen. Han forteller at det er trykket stemning blant de som bor der.

Politiet og brannmannskapene jobbet fremdeles på stedet, da han dro like før klokka 10. Området ved campingvogna hvor brannen startet, er sperret av.

- De som var på stedet var tydelig preget av det som har skjedd, sier Thime.

Preget ordfører

Ordfører i Rennesøy kommune, Dagny Sunnanå Hausken, sier til Dagbladet at hun fikk beskjed om brannen klokka 6 lørdag morgen. Hun er svært preget av det som har skjedd.

- Vi er i sjokk. Dette er veldig trist, og forferdelig for de pårørende, sier ordføreren.

Hun forteller at det er en svært populær campingplass som har blitt rammet av brannen, og at kommunen nå vil gjøre alt de kan for å bidra i etterkant av den dramatiske hendelsen.

- Vi har satt inn krisepsykiatrisk team, og skal hjelpe til med alt vi kan, sier Hausken.

KART: Campingplassen ligger knappe to mil utenfor Stavanger sentrum.
KART: Campingplassen ligger knappe to mil utenfor Stavanger sentrum. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!