India

Familie reddet etter 15 måneder

En indisk familie ble reddet etter å ha isolert seg i et telt i det coronarammede landet i over ett år.

KONTRASTER: Kontrastene er store i det coronautsatte India. Mens coronadøde lik brennes i parkene, reiser de rike ut av landet i privatfly. Jeg frykter det kan bli verre, sier Espen Nakstad til Dagbladet. Bilder: AP / NTB / Dagbladet TV / Flightwatch / Flightradar. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Indisk politi skal ha reddet familien i en kritisk tilstand onsdag, etter at de hadde isolert seg i et telt i nesten 15 måneder som følge av coronafrykt.

Choppala Gurunath, leder for den lokale landsbyen i delstaten Andhra Pradesh, sier ifølge Sky News at familien - en mor og hennes to barn - isolerte seg i teltet etter at naboen deres døde etter covid-19-smitte.

Informerte politiet

- Alle frivillige som oppsøkte teltet, dro igjen da ingen svarte. Nylig informerte noen av slektningene deres at tre personer hadde isolert seg inne i teltet, og at helsen deres var i dårlig forfatning, sier Gurunath.

Landsbylederen sier ifølge kanalen at han fikk vite om familiens situasjon da en frivillig gikk for å innhente tommelfingerinntrykket av dem, etter at de fikk tildelt ei boligtomt etter en myndighetsordning.

- Da vi ble kjent med saken, skyndte vi oss til stedet og informerte politiet, sier han.

Han sier videre at familiens tilstand var kritisk, og at de verken hadde badet eller klippet håret på lenge. Moren og barna er for øyeblikket på sykehus.

Smittetall falt

I India, der deltavarianten først ble oppdaget, har coronasmitten herjet de siste månedene. Den traumatiske perioden i april og mai er imidlertid erstattet av en periode med håp om at det verste er tilbakelagt, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer