Familie reddet ut av brennende hus

Fem til sykehus etter brann i Tønsberg i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble en dramatisk natt for rundt 20 beboere i et eldre trehus i Tønsberg sentrum i natt.  I 1-tiden startet det å brenne i en av leilighetene i bygget.

- En mor og hennes fire barn måtte hentes ut av en leilighet av politiet og brannvesenet. Hele familien er sendt til sykehus med røykskader, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg til Dagbladet.no. 

De skal imidlertid ha det etter forholdene bra.

- Ingen av dem er alvorlig skadd, opplyser politiet.

I alt 20 personer ble evakuert fra det brennende huset i natt.

Bygningen ligger i et strøk med mange eldre trehus. Brannvesenet fryktet en stund at brannen kunne spre seg til de nærliggende bygningene. Etter halvannen time kunne de imidlertid rapportere at de hadde flammene under kontroll.

- Vi hadde hell med oss i natt. Husene ligger ganske tett, men det gikk bra denne gangen, sier Wendelborg.

De evakuerte ble i natt innkvartert hos Frelsesarmeen. På morgenkvisten var det imidlertid flere som valgte å returnerer til hjemmene sine.

Familie reddet ut av brennende hus

Bygningen som har forretninger på gateplan og leiligheter i de øvrige etasjene er imidlertid totalskadd. Brannvesenet drev ved 5-tiden i morges fortsatt med etterslukking.

- De som ikke kunne flytte hjem, er innkvartert hos venner og kjente. Noen har også flyttet inn på hotell, opplyser operasjonslederen.

TØNSBERG I NATT:  Fem personer er sendt til sykshus med røykskader etter en dramatisk brann i Tønsberg i natt. Foto: Peder Gjersøe
TØNSBERG I NATT: Fem personer er sendt til sykshus med røykskader etter en dramatisk brann i Tønsberg i natt. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
HJULPET UT: Redningsmannskaper måtte hente ut en kvinne og fire barn fra det brennende bygget.
TOTALSKADD: Bygningen som har forretninger i første etasje og leiligheter i de øvrige etasjene, er ifølge politiet totalskadd.