Preget etter bombeangrep mot sjia-moske i Kabul

Familie sendt ut av Norge med tvang - rammet av bombe

Her er det trygt, sa norske myndigheter, og tvangsreturnerte familien til Afghanistan. I går sprengte en selvmordsbomber en moske i Kabul og skadet lille Subhan (2). 

PREGET: Familien Farhadi er preget etter bombeangrepet i går. Her er (f.v.) Alireza (13), far Ahmed Najib Farhadi, lille Mohamed Subhan (2) og mor Fatime Sultani. Foto: Abdul Ghafoor 
PREGET: Familien Farhadi er preget etter bombeangrepet i går. Her er (f.v.) Alireza (13), far Ahmed Najib Farhadi, lille Mohamed Subhan (2) og mor Fatime Sultani. Foto: Abdul Ghafoor  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 30 personer døde da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta inne i en moske i den afghanske hovedstaden Kabul mandag formiddag.

Blant de overlevende er en familie som ble sendt ut fra Norge mot sin vilje for litt over en måned siden.

- Jeg var sammen med en venn ved hovedinngangen til moskeen da det kom en eksplosjon, etterfulgt av en brann, forklarer Alireza Farhadi (13) til Dagbladet, via en tolk.

Han selv og hans mor slapp unna med sjokket, men to år gamle Subhan skal ha blitt lettere skadet i angrepet, som Al-Jazeera skriver at IS tar på seg skylda for.

- Vi var redde i går, og vi er redde i dag. Det er vanskelig å være så nær en eksplosjon, og i dag har vi vært redd for å gå ut. Selv nå er jeg redd for at noe kan skje, sier mor Fatime Sultani til Dagbladet, via tolken.

Klager over smerter

Saken har vakt oppsikt blant familiens støttespillere i Norge, som ble informert om hva som hadde skjedd i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer