Familie siktet for bombeangrep

Et indisk ektepar og deres 17 år gamle datter ble mandag siktet for bombeangrepet i storbyen Bombay forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tillegg til de tre er en annen mann siktet, ifølge indiske påtalemyndigheter. Alle de siktede skal være fra Bombay, og de beskyldes for å ha brutt antiterrorlover, noe som kan medføre dødsstraff hvis de blir funnet skyldige.

Markedsplass

52 mennesker ble drept da to bilbomber gikk av i Bombay forrige uke, og rundt 150 personer ble såret. Bombene var plassert i baksetene til to drosjer på en markedsplass i nærheten av et kjent monument.

Hos de siktede skal det ha blitt funnet utstyr som kan brukes til å lage bomber, blant annet 20 detonatorer og et titall alarmklokker.

Ifølge påtalemyndigheten skal de også ha forbindelse til en bombeaksjon i slutten av juli, da fire mennesker ble drept og over 40 ble såret i en eksplosjon på en buss i Bombay.

Forbindelse til Pakistan?

De siktede skal ha tilknytning til en militant gruppe som kalles Lashkar-e-Taiba, og dessuten til Indias islamske studentbevegelse (SIMI).

Noen etterforskere har antydet at ekstremistiske grupper i Pakistan har vært med på planleggingen av bombeangrepet i forrige uke, det blodigste i noen indisk by det siste tiåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer