Familie takker migrant som reddet gutt fra balkong i Paris

Familien til den fire år gamle gutten som ble reddet fra en balkong i Paris, takker den unge migranten som sto for den oppsiktsvekkende redningsaksjonen.

«SPIDER MAN»: Redningsaksjonen ble filmet, og sekvensen er sett og delt millioner av ganger på Facebook og andre sosiale medier. Den viser hvordan Mamadou Gassama lynraskt klatrer oppover fasaden på boligblokken ved å heise seg opp fra balkong til balkong, før han når femte etasje og løfter den lille gutten i sikkerhet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Han er en sann helt, sier fireåringens bestemor om Mamoudou Gassama (22).

– Heldigvis visste han hvordan han skulle klatre, fordi mange sto nedenfor, men han sto ikke bare med armene i kors. Han raste opp til femte etasje. Det var helt utrolig. Han var veldig modig, sier hun.

Den lille guttens far, som hadde gått ut for å handle og etterlatt gutten alene, er nå siktet for omsorgssvikt.

Det er bare tre uker siden fireåringen forlot den franske øya Réunion i Indiahavet, der moren og bestemoren bor, for å bo med sin far, som arbeider i Paris. Moren og et søsken skulle etter planen flytte etter i juni.

Guttens mor sier til Antenne Réunion at faren ikke var vant til å passe på gutten alene, men hun understreker at hun ikke kan forsvare ham, ifølge BBC.

Den franske TV-kanalen BFMTV melder at guttens far er helt fortvilet over det som har skjedd.

Fra papirløs til statsborgerskap

Gassama, som har fått kallenavnet «spiderman», er blitt lovet både fransk statsborgerskap og jobb i brannvesenet etter den oppsiktsvekkende redningen.

Det tok ham et halvt minutt å nå fram til barnet som hang etter armene på utsiden av balkongen. Det gjorde han ved å heise seg opp fra balkong til balkong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer