Inntrengeren i Karmøy:

Familie tar grep

Sara Aase Hvalryg (18) har et håp å kunne føle seg trygg hjemme igjen etter den ubehagelige hendelsen.

INNTRENGER: Natt til mandag våknet 18 år gamle Sara Aase Hvalryg brått til et mareritt. I døråpninga til rommet hennes sto en mann. Video: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag kunne Dagbladet fortelle historien om 18 år gamle Sara Aase Hvalryg fra Karmøy, som våknet til en ubehagelig opplevelse. Saken fikk stor oppmerksomhet og har blitt plukket opp av en rekke medier.

Når Dagbladet tar kontakt igjen torsdag kveld, forteller Hvalryg at hendelsen har satt spor, og at familien velger å ta grep for å stramme inn sikkerheten hjemme.

- Etter forholdene har jeg det bra. Jeg sliter fortsatt med å sove, men det blir bedre med tid vil jeg tro, forteller Hvalryg til Dagbladet.

Installert alarm

18-åringen forteller hun fortsatt synes det er ubehagelig å være hjemme, og frykter at personen skal komme tilbake.

- I dag har vi fått installert alarm, noe jeg håper vil betrygge meg mer.

Det var natt til mandag Hvalryg brått våknet av en lyd i huset. I det hun snudde seg mot soveromsdøra så hun en person stående utenfor soverommet hennes.

Dagen etter bestemte familien seg for å sjekke overvåkningskameraet som henger like utenfor soveromsdøra til 18-åringen. Opptakene viser en person som går inn og ut av rommet hennes flere ganger. Hvalryg synes opplevelsen var svært ubehagelig.

- Det har vært veldig ekkelt. Jeg føler meg ikke trygg hjemme, noe som er veldig trist, for det er jo der man skal føle seg trygg.

REDD: 18-åringen forteller at hun har vært redd etter opplevelsen. Foto: Privat
REDD: 18-åringen forteller at hun har vært redd etter opplevelsen. Foto: Privat Vis mer

Fått inn tips

Hendelsen har blitt omtalt i en rekke medier, og nå har politiet mottatt tips i saken.

- Vi har mottatt tips på et navn, men det er vanskelig å identifisere noen ut fra den videoen. Vi lurer fælt på hva som kan være årsaken. Det er veldig spesielt, sier etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak (FSI) i Sør-Vest politidistrikt Atle Thorbjørnsen til Dagbladet.

Hvalryg er glad for at saken får oppmerksomhet og håper det hjelper politiet i etterforskningen.

- Det er fint å se politiet få inn tips, og at vi kanskje er nærmere på å finne ut hvem dette kan være, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer