HEIST OPP:  Ulykkesbilen, en Nissan stasjonsvogn, blir heist opp fra havnebassenget i Tasta etter ulykken lørdag. MMS-FOTO: LARS HELLE.
HEIST OPP: Ulykkesbilen, en Nissan stasjonsvogn, blir heist opp fra havnebassenget i Tasta etter ulykken lørdag. MMS-FOTO: LARS HELLE.Vis mer

Familiefar (26) mistenkt for uaktsom kjøring på kaia

To små barn og 17-åring kjemper fortsatt for livet etter Stavanger-ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Rogaland har nå fått på plass en tolk som snakker språket til den 26 år gamle mannen fra Burma som lørdag kjørte i sjøen fra kaia i Tasta i Stavanger.

- Han vil bli avhørt på slutten av dagen hvis han er i strand til det etter sjokkopplevelsen lørdag. Han er foreløpig mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3, uten at det er grunn til å legge noen strafferettslig vurdering i den mistanken, opplyser politiadvokat Jørgen Berner Thorstensen i Rogaland politridistrikt til Dagbladet.

«Kritisk» og «livstruende» Tilstanden er i formiddag uendret for de to barna og 17-åringen som ble med bilen ned på 11 meters dyp før de ble reddet opp av dykkere.

Haukeland universitetssjukehus bruker fortsatt betegnelsen «kritisk» om tilstanden til den seks år gamle jenta som blir behandlet på intensivavdelingen der.

«Livstruende, men stabil» er fortsatt den medisinske karakteristikken fra Stavanger Universitetssjukehus om broren (3) og fetteren (17) som blir behandlet der.

20 minutter De to barna og 17-åringen kan ha vært inntil 20 minutter under vann. Fra politi og brannvesen fikk den første meldingen om utforkjøringen på kaia, tok det 13 minutter før dykkerne hadde hentet opp de tre fra bilen. Det er så raskt som det fysisk lar seg gjøre med åtte minutters utrykningsvei for brannvesenets dykkere.

26-åringen som kom fra Burma bare for noen måneder siden sammen med de to barna som nå  kjemper for livet pluss kona og et spedbarn, snakker verken norsk eller engelsk.

Kjørte bilen - Politiet  hadde bare en veldig kort prat med mannen da han dro fra sykehuset i går kveld. Det fikk vi ikke så mye ut av, men vi har forstått at det var han som kjørte bilen da ulykken skjedde, sier politiadvokat Berner Thorstensen til Dagbladet.

Det er klart at det var en nær 20 centimeter høy stålskinne på kaikanten også der bilen kjørte ut.

Han kan ikke bekrefte opplysninger om at bilen skal ha rygget over skinnen og landet i havnebassenget.