OBSERVERT I SEA WORLD: Et selskap fra familiefarens hjemby mente å ha sett ham i fornøyelsesparken Sea World i Orlando, Florida høsten 2007. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
OBSERVERT I SEA WORLD: Et selskap fra familiefarens hjemby mente å ha sett ham i fornøyelsesparken Sea World i Orlando, Florida høsten 2007. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Familiefar (46) forsvant for 15 år siden

Dukket opp hjemme igjen for noen dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk familiefar (46) forsvant fra sitt hjem i Piteå, Norrland, for 15 år siden. For noen dager siden dukket han opp igjen i sin hjemby.

- Det er fantastisk å ha ham hjemme igjen, sier mannens søster til Aftonbladet.se.

Stakk av fra flyplassen
14. oktober 1993 er den svenske familien på ferie i Finland. Kona og parets tre måneder gamle barn drar etter hvert hjem til Sverige, mens familiefaren, som på daværende tidspunkt var 31 år, blir igjen noen dager for å gå på elgjakt med svigerfaren.

Noen dager senere oppdager 31-åringens svoger ved en tilfeldighet at 400 000 kroner mangler fra en felleskonto i en bedrift de driver sammen.

Svogeren greier å spore opp familiefaren, som befinner seg på Stockholmsflyplassen Arlanda, og drar for å konfrontere ham med pengeuttaket.

31-åringen har derimot ingen planer om å snakke ut med sin svoger og stikker av fra innsjekkingskøen da han blir oppdaget på flyplassen.

Observert i Orlando
I ettertid har det vist seg at 31-åringen levde i skjul i fire dager, før han igjen forsøkte, og lyktes å forlate landet via Arlanda.

I New York slutter alle spor etter familefaren.

Familien hans har levd i uvisshet siden. Mannen ble etter hvert siktet for underslag og etterlyst over hele verden, uten at man lyktes å spore ham opp.

Det første mulige livstegnet kom høsten 2007.

Et selskap fra Piteå på besøk i fornøyelsesparken Sea World møtte på en mann som utbrøt «Heja Norrland!», da han så dem i folkevrimmelen.

På grunn av medieomtalen forsvinningssaken hadde fått i hjembyen, mente følget at dette måtte være den savnede mannen.

De fortalte om sine observasjoner til svensk politi.

Foreldet siktelse
Familien, som hadde begynt å gå ut i fra at mannen var død, øynet et håp om å få se ham igjen.

For noen dager siden dukket den nå 46 år gamle mannen opp igjen i Piteå.

- Jeg kan bekrefte at han har kommet hjem igjen. Mer ønsker vi ikke å si nå. Vi vil ta hånd om det innad i familien nå, forklarer mannens søster til Aftonbladet.se.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor 46-åringen valgte å forlate Sverige eller grunnen til at han kom hjem igjen.

Siktelsen for underslag var foreldet og frafalt i 2003.