Familiefar (46) møter i retten for brutal voldtekt av konas elsker

Nektet å forklare seg for åpne dører.

LUKKEDE DØRER: En mann med afghansk statsborgerskap møtte i dag i Oslo tingrett, hvor han er tiltalt for frihetsberøvelse og grov voldtekt av konas elsker.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
LUKKEDE DØRER: En mann med afghansk statsborgerskap møtte i dag i Oslo tingrett, hvor han er tiltalt for frihetsberøvelse og grov voldtekt av konas elsker. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 46 år gammel mann møtte i dag i Oslo tingrett, tiltalt for frihetsberøvelse og svært grov voldtekt og mishandling av konas elsker.

Den tiltale mannens forsvarer, Kai Roger Vaag, ba om at rettsforhandlingene skulle gå for lukkede dører, noe verken aktor eller bistandsadvokaten sa seg uenige i.

Dommer Hallvard G. Johnsen tok begjæringen om lukkede dører til følge, og lukket dørene. Årsaken var blant annet kulturelle årsaker, og at tiltalte skal ha nektet å forklare seg for åpne dører. Det ble også lagt vekt på hensynet til kona og deres felles barn.

Den tiltalte mannen og kona er begge afghanske statsborgere, mens den fornærmede mannen er pakistansk statsborger. Alle tre har lovlig opphold i Norge.

Konas elsker Det var i september i fjor at den tiltalte mannen fant kona si naken i senga med en annen mann da han kom hjem til deres felles leilighet i Oslo.

For å straffe konas elsker skal ektemannen ha startet en flere timer lang «avstraffelse» hvor han voldtok og mishandlet ham. Ifølge den grove tiltalen bandt han mannen fast til en radiator på soverommet før han filmet ham, og slo ham gjentatte ganger med blant annet en øks.

I tillegg til å voldta mannen trakk tiltalte blod ut fra armen hans med en sprøyte, og blåste chilipulver inn i øynene og nesa hans.

Handlingene framstår som så grove at mannen er tiltalt etter den mest alvorlige delen av voldtektsparagrafen i Straffeloven, som omfatter overgrep «begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte» og har en strafferamme på 21 års fengsel.

15 timer Ikke før klokka 13 dagen etter at tiltalte tok kona og elskeren på fersken slapp elskeren ut av parets leilighet. Da hadde han vært bundet og blitt mishandlet i rundt 15 timer.

Samme dag skal tiltalte ha tvunget mannen til å gå i banken for å ta ut 10 000 kroner. Han skal ha truet med å sende videoen av ham naken til familien hans hvis han ikke ga fra seg pengene.

Offeret ble samme dag som han fikk forlate leiligheten undersøkt ved voldtektsmottaket, og hevdet at også den tiltaltes kone deltok i de grove handlingene. Kona var først siktet sammen med ektemannen, men siktelsen har senere frafalt.

Det er satt av tre dager til saken i Oslo tingrett.