Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familiefar (67) holdt familien innesperret

En 67 år gammel familiefar er pågrepet for å ha holdt sin egen familie innesperret i en kjeller på et gårdsbruk i Nederland i flere år.

NEDERLAND: Gårdsbygningene i Ruinerwold der familien antas å ha vært isolert i ni år. Foto: RTL via AP / NTB scanpix
NEDERLAND: Gårdsbygningene i Ruinerwold der familien antas å ha vært isolert i ni år. Foto: RTL via AP / NTB scanpix Vis mer

67-åringen er siktet for urettmessig frihetsberøvelse, misbruk og hvitvasking av penger, ifølge politiet i Assen i provinsen Drenthe øst i Nederland.

- Vi har pågrepet faren, sa en polititalskvinne torsdag.

Fortsatt er mye uklart i saken, men torsdag ble det antydet at faren var medlem av en kultbevegelse. En talsmann for Den forente familie, også kalt Enhetskirken, en nyreligiøs bevegelse grunnlagt av koreanske Sun Myung-moon på 1950-tallet, sier 67-åringen på et tidspunkt har vært medlem av bevegelsen.

Dagen i forveien ble en 58 år gammel mann fra Østerrike pågrepet av politiet. Mannen, identifisert som Josef B., leier gården i landsbyen Ruinerwold, der 67-åringen og de seks voksne barna ble funnet i en kjeller tidligere i uken.

Familien ble funnet etter at en av sønnene hadde dratt til en pub der han ba om hjelp. Det antas at familien har sittet isolert på gården i ni år, uten kontakt med omverdenen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media