Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familiefar fikk ni måneders fengsel for overgrepsbilder

Små barn involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En familiefar i 40-årene er dømt til ni måneders fengsel for nedlasting og distribusjon av overgrepsbilder og -filmer.

I en razzia i januar i fjor avdekket politiet nærmere 1.000 filmer og godt over 29.000 bilder som viste seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualisere barn, skriver Sunnmørsposten.

- Alderen på de involverte varierte fra barn i to-, tre-, fireårs alderen og opp til tenårene, heter det i dommen.

Mannen har forklart at innholdet i materialet varierer fra grove voldelige overgrep til seksualiserte fremstillinger og poseringer. I avhør opplyste han at han både lastet ned og delte overgrepsmaterialet via en fildelingstjeneste. I retten sa han at det er vanskelig å forklare hvorfor han har befattet seg med overgrepsmateriale, og han forklarte at han hadde snakket med fastelegen sin om problemet og bedt om hjelp.

Tre måneder av dommen ble gjort betinget, og retten påpekte at det var formildende at det hadde tatt lang tid før saken kom opp for domstolsbehandling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling