Familiefar frifunnet for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

Men dømmes for vold mot datteren.

MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Foto. Nina Hansen/Dagbladet
MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i fjor. Foto. Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 43 år gammel mann fra Fredrikstad med afghansk bakgrunn er frifunnet i Oslo tingrett for å ha begått drapsforbund.

Han var sammen med en annen mann tiltalt for å ha avtalt drap på datterens kjæreste.Påtalemyndigheten argumenterte i retten med at faren hadde betalt 250 000 kroner for datterens kjæreste skulle drepes, men rettens flertall - to lekdommere - mener det ikke kan bevises at de gjorde en slik avtale. De mener det er mer sannsynlig at pengen var knyttet til en muntlig avtale om et bilvaskeri. Mannen (27) påtalemyndigheten mente 43-åringen forsøkte å inngå drapsforbundet med blir også frifunnet.

Rettens flertall legger vekt på at faren og familien ellers har behandlet kjæresten godt, og at familien faktisk var mer liberal enn det påtalemyndigheten la til grunn i retten.

Retten delt Fagdommer Dagfinn Grønvik konkluderte motsatt, og mener det er bevist at det ble inngått et drapsforbund. Han mener også at det ikke er bevis for at det var en avtale om et bilvaskeri.Familiefaren ble samtidig dømt for å ha slått datteren (nå 19 år). Retten legger til grunn at volden var motivert fra et ønske om at kjæresteforholdet skulle avsluttes. Retten sier det trekker i formildende retning at voldsutøvelsen var relativt moderat. Han dømmes til fengsel i sju måneder, der 90 dager er betinget, og resten er ferdig avsonet med varetekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.