STORE SKADER: En familiefar omkom i kollisjonen på E18 den 1. januar i år. Nå er en mann tiltalt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STORE SKADER: En familiefar omkom i kollisjonen på E18 den 1. januar i år. Nå er en mann tiltalt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Familiefar omkom 1. nyttårsdag: 21-åring tiltalt for forsettlig drap

Skal ha kjørt tre kilometer i feil retning på E18.

En 21 år gammel mann fra Telemark må 26. september møte i Larvik tingrett, tiltalt for å ha drept en trebarnsfar. Familiefaren mistet livet under en frontkollisjon på E18 tidlig på morgenen 1. januar i år.

Kollisjonen fant sted mellom Langangen og Larvik i Vestfold, omkring klokka 04.30. Politiet har tidligere forklart at tiltalte, til tross for midtdeler på motorveien, klarte å kjøre varebilen sin via et hull i sperringen og inn i motsatt kjørefelt.

Ifølge tiltalen krysset 21-åringen sperringen og fortsatte i feil kjørefelt med vilje.

Livstruende skader

Den omkomne mannen var sammen med sine tre barn og moren deres i bilen, da dødsulykken fant sted. De fem skal ha vært på vei hjem fra ferie.

Mens to av barna på henholdsvis elleve måneder og sju år kom fra hendelsen uten alvorlige skader, fikk en femåring og mor til barna ifølge tiltalen omfattende og livstruende skader. 21-åringen fra Telemark ble selv innlagt på sykehus med alvorlige skader etter hendelsen.

Politiet mistenkte tidlig mannen for å ha kjørt i beruset tilstand. 21-åringens blodprøve viste ifølge tiltalen 1,32 promille to timer etter dødsulykken. I tillegg til forsettelig drap og promillekjøring, er han tiltalt for grov kroppsskade.

Sikret bilder og video

Politiinspektør hos Sør-Øst politidistrikt, Magnar Pedersen, sier til Dagbladet at de i etterkant har sikret seg både bilde- og videomateriale fra minuttene før dødsulykken. Selve kollisjonen har de imidlertid ikke fotomateriale av.

- Tiltalte har kjørt omkring tre kilometer i feil kjøreretning. Vi har avhørt ham, og sitter på gode beviser i saken, sier Pedersen.

Statsadvokat Alf Martin Evensen hos Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter har tatt ut tiltalen mot mannen. Også han bekrefter at de sitter på fotomateriale, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Det har mandag ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med 21-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle. Heller ikke bistandsadvokat Christian Lundin har besvart henvendelsene.