Familiefar omkom 1. nyttårsdag: 21-åring tiltalt for forsettlig drap

Skal ha kjørt tre kilometer i feil retning på E18.

STORE SKADER: En familiefar omkom i kollisjonen på E18 den 1. januar i år. Nå er en mann tiltalt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STORE SKADER: En familiefar omkom i kollisjonen på E18 den 1. januar i år. Nå er en mann tiltalt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 21 år gammel mann fra Telemark må 26. september møte i Larvik tingrett, tiltalt for å ha drept en trebarnsfar. Familiefaren mistet livet under en frontkollisjon på E18 tidlig på morgenen 1. januar i år.

Kollisjonen fant sted mellom Langangen og Larvik i Vestfold, omkring klokka 04.30. Politiet har tidligere forklart at tiltalte, til tross for midtdeler på motorveien, klarte å kjøre varebilen sin via et hull i sperringen og inn i motsatt kjørefelt.

Ifølge tiltalen krysset 21-åringen sperringen og fortsatte i feil kjørefelt med vilje.

Livstruende skader

Den omkomne mannen var sammen med sine tre barn og moren deres i bilen, da dødsulykken fant sted. De fem skal ha vært på vei hjem fra ferie.

Mens to av barna på henholdsvis elleve måneder og sju år kom fra hendelsen uten alvorlige skader, fikk en femåring og mor til barna ifølge tiltalen omfattende og livstruende skader. 21-åringen fra Telemark ble selv innlagt på sykehus med alvorlige skader etter hendelsen.

Politiet mistenkte tidlig mannen for å ha kjørt i beruset tilstand. 21-åringens blodprøve viste ifølge tiltalen 1,32 promille to timer etter dødsulykken. I tillegg til forsettelig drap og promillekjøring, er han tiltalt for grov kroppsskade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer