Familiefar siktet for konedrap

En Oslo-mann (51) er siktet for å ha drept sin kone (47). Han ringte selv politiet etter drapet i dag tidlig. Liket ble funnet i parets Oslo-bolig hvor de bor med to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet har rystet det rolige nabolaget i bydelen Abildsø sør i Oslo. Klokka 07.34 fikk politiet drapsmeldingen. Mannen av utenlandsk opprinnelse er siktet for å ha tatt livet av sin norske kone - trolig med en kniv.

- Vi vet hva som har skjedd, men kan på grunn av etterforskningen ikke gå ut med dette før i morgen, sa vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakta ved Oslo politikammer til Dagbladet.no tidligere i dag.

Bor med to barn

51-åringen sitter i kveld i politiavhør, og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Paret bodde sammen med to av sine tre barn, men disse var ikke hjemme på drapstidspunktet.

- Rettsmedisinske undersøkelser viser at kvinnen omkom sent på natta eller tidlig på dagen, sier Pedersen.

Politiet vil ikke si noe om motiv eller bakgrunn for tragedien.

Paret skal ha vært alene i boligen. Det ene barnet er en tenåring, den andre i starten av 20-åra. De blir nå tatt hånd om av slektninger.

I avhør

- Vi har avhørt vitner som mer eller mindre tilfeldig var i området, sier vaktleder Trond Røgeberg ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i kveld.

Siden pågripelsen har 53-åringen sittet i arresten i påvente av at den innledende etterforskningen skulle bli fullført.

- Han prater nå med våre folk. Om det er samtaler eller formelle avhør, vet jeg ikke, sier Røgeberg.

Etterforskere har i dag foretatt tekniske undersøkelser på åstedet, og vil fortsette med dette mandag. Huset er sperret av.

Får ikke tak i pårørende

Politiet har i hele dag forsøkt å få tak i moren til den omkomne uten å lykkes. Inntil alle pårørende er orientert, ønsker politiet å holde tilbake en del opplysninger.