Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familiefar tatt for MC-bomben

DRAMMEN (Dagbladet): Politiet hevder de har bevis som knytter to menn til bombeattentatet i Drammen. I dag blir en 33-åring fra Elverum framstilt for fengsling. Kameraten - en 37 år gammel tobarnsfar fra Romerike som ble pågrepet i går kveld - vil bli forsøkt fengslet i morgen. Begge nekter skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå på en tredjemann, som også settes i forbindelse med attentatet.

37-åringen - som er utpekt som en av Hells Angels-lederne i Norge - har en alvorlig siktelse på seg fra før: Politiet mener han avfyrte skuddene mot et Bandidos-medlem på Fornebu i mars i fjor.

Politiinspektør Thomas Blom ved Drammen politikammer sa seint i går kveld til Dagbladet at politiet har rimelig gode bevis som knytter mennene til Drammens-attentatet.

- Vi har klart å rekonstruere bevegelsene til bilen som ble brukt ved bombeattentatet. De to som er siktet og som vi ønsker å fengsle, kan begge knyttes direkte til bilen, sier politiinspektør Thomas Blom.

Uskyldig drept

Bombeeksplosjonen i Konnerudgata 26 i Drammen like før midnatt onsdag 4. juni i sommer kostet Irene Astrid Bækkevold (51) fra Skjetten på Romerike livet. Hun kom kjørende i en bil sammen med sin ektemann, da bomben ble utløst.

Flere sentrale medlemmer av Bandidos overlevde mirakuløst nok bomba, som jevnet klubblokalene til MC-gjengen med jorda.
Et titalls politietterforskere har siden eksplosjonen jaktet på drapsmennene.

Dagbladet får bekreftet at det var et konkret spor som har ført politiet til de to mennene som nå er pågrepet.

Bombebilen

Noen uker etter eksplosjonen kunne politiet med sikkerhet slå fast at bomben var plassert i en stjålen VW Transporter. Bilen viste seg å være stjålet fra Tønsberg den 12. august i fjor.

En gammel kjenning av politiet i Vestfold skal seinere ha brukt bilen ved et større tyveri. Tyvegodset skal ha blitt levert sammen med bilen til personer som er medlemmer av Hells Angels i Oslo.

Nitid politiarbeid ligger bak den meget alvorlige siktelsen.

Politiinspektør Thomas Blom mener å kunne bevise at det er de to mennene som har disponert bombebilen.

Tatt med narkotika

33-åringen fra Elverum var for noen år siden en sentral person i Bygda MC. Klubben er nå nedlagt, men var en lojal støtteklubb til Hells Angels.

Politiet i Drammen har avhørt 33-åringen tidligere. Han har da hatt status som vitne. Forrige mandag ble han pågrepet av politiet i Oslo. Han var i besittelse av et mindre parti narkotika, men ble likevel løslatt dagen etter.

Fredag ble han på ny arrestert, og siktet for bombeeksplosjonen.

Siktet for drapsforsøk

Mens 33-åringen fra Elverum er et forholdsvis ubeskrevet blad hos politiet, er 37-åringen fra Romerike en gammel kjenning av kriminalpolitiet.

Han er utpekt som en av lederne i Hells Angels i Norge. Kriminalpolitiet mener det var 37-åringen som søndag 10. mars i fjor skjøt ned et Bandidos-medlem på Fornebu. 37-åringen satt lenge i varetekt og er fortsatt siktet for drapsforsøk.
Han var en av lederne i Customizer MC på Lillestrøm, før han sammen med flere av de andre fra klubben dannet MC Norway i Oslo, som tidligere i år ble fullverdig Hells Angels-klubb.

Risikerer 21 år

De to mennene risikerer fengsel i inntil 21 år, dersom de blir funnet skyldige i å ha vært med på bombeattentatet.

- Begge er siktet etter mordbrannparagrafen, sier politiinspektør Thomas Blom til Dagbladet.
- Av hensyn til den videre etterforskningen kommer vi til å be Drammen forhørsrett om at rettsforhandlingene blir ført for lukkede dører, sier Blom.

Etter hva Dagbladet erfarer, har politiet også en tredjemann i søkelyset for bombeattentatet. I natt var det noe uklart om politiet aktivt var på jakt etter vedkommende, eller om mannen eventuelt seinere skal pågripes og siktes for bilbomben mot Bandidos i Drammen.

Hele Norges coronakart