Familiefedre overmannet raner

Truet med å skyte hytteeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En raner truet hytteeieren med å skyte, men den maskerte raneren ble selv overmannet av sine ransoffer, skriver Fædrelandsvennen.no.

Rogalands-familien, som består av to tenåringer og et mindre barn i tillegg til foreldrene, hadde lagt seg for natten da faren våknet av lyder.

– Mannen (41) hørte noen lyder i gangen og da han gikk for å sjekke hva det var, så han en mann med finnlandshette og en pistol, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Raneren skal ha rettet våpenet mot hytteeieren, som på sin side ropte til kona at hun måtte ringe politiet. Da beordret raneren begge til å legge fra seg mobiltelefonene på stuebordet, og begynte så å samles sammen verdigjenstander. Deretter førte han dem til et anneks på hytta, der et vennepar av familien sov.

– Nå må du gå fint, hvis ikke skyter jeg deg i kneet, skal raneren ha sagt ifølge den 41 år gamle hytteieren, skriver Fædrelandsvennen.

Deretter ranet han også det andre paret.

Etter det snudd situasjonen helt, og de to mennene i hytta klarte å overmanne raneren. Eter at raneren var lagt i bakken skal han ha tilbudt familien 100 000 kroner for å slippe han fri.

Pistolen viste seg i etterkant å være en softgun, men politiet vektlegger alvoret i situasjonen.

OVERMANNET RANER: Hytteeieren og gjestene hans overmannet en maskert og bevæpnet raner i natt, etter at han hadde brutt seg inn på hytta deres i Søgne. oto: FÆDRELANDSVENNEN/CHRISTIAN NØSTEBØ
OVERMANNET RANER: Hytteeieren og gjestene hans overmannet en maskert og bevæpnet raner i natt, etter at han hadde brutt seg inn på hytta deres i Søgne. oto: FÆDRELANDSVENNEN/CHRISTIAN NØSTEBØ Vis mer

- I slike situasjoner skal man alltid være forsiktig. Det er ikke politiets policy å oppfordre folk å ta affære slik, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen lensmannskontor til Dagbladet.no.

Den pågrepne skal være en 21 år gammel kjenning av politiet, og er tidligere dømt for volds- og vinningsforbrytelser.

- Mannen har tidligere bodd i Søgne, men har en periode oppholdt seg på Vestlandet. Han har tydeligvis kommet tilbake til Søgne, men det visste vi ikke før i natt, sier Pedersen.

De fornærmede har allerede forklart seg. Gjerningsmannen avhøres i dag, og fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Ranet skjedde like før klokken 02.00 i natt på Røsstadveien i Søgne.