Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familiefeide i åpen rett

LILLESTRØM (Dagbladet): Trippeldrapssaken har etterlatt seg åpne sår i to familier. Familiemedlemmene snakker stygt om hverandre i full offentlighet. Noen har tatt parti for Kristin Kirkemo Haukeland, andre støtter Per og Veronica Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo Haukeland tok til tårene da faren, Sverre Martin Kirkemo, fortalte om hvordan Orderud-saken har ødelagt de to familiene. Hennes søster, Veronica, synes også det var knalltøft å høre om familiefeidene som ble rullet opp i full offentlighet i går.

Bjørg Holen, Kristin og Veronicas tante, mener ekteparet Orderud er uskyldige. Hun har engasjert seg i støtteforeningen for Per og Veronica.

Mye vondt blod

- Jeg synes fokuset nå har flyttet seg fra det saken gjelder, et trippeldrap, til å bli en såpeopera. Det skjer bisarre ting i retten. Familiemedlemmer settes opp mot hverandre. Jeg blir helt matt. Jeg tror det er mange i familien som ikke takler dette presset, sier Holen.

Hun har besøkt Veronica flere ganger i Skien fengsel, og sier Veronica er svært nedbrutt.

- Egosentrisk

  • Sverre Martin Kirkemo kalte i retten i går sin stedatter, Veronica, for en egosentrisk person, og sa hun i vennekretsen var manipulerende og stadig laget konflikter. Han støttet i starten begge sine døtre. I løpet av få måneder tok han parti for Kristin. Nå er han ikke på talefot med Per og Veronica. Han bor nå i barndomshuset på Ekeberg i Oslo, få meter unna sin ekskone, Bodil Kirkemo.
  • Lise Kirkemo hevdet i retten at Veronica fortalte usannheter, og at hun forsøkte å sverte Kristin ved å sette ut et rykte om at hun hadde hepatitt C.
  • Lillebror Ole Robert Kirkemo forklarte at han er i en lojalitetskonflikt til søstrene. Han er fortsatt glad i begge som lillebror. Han har kontakt med begge foreldrene.
  • Synøve Pedersen (21) er lillesøster i Kirkemo-familien. - Jeg har et inderlig ønske om at både Veronica og Kristin blir frifunnet, forklarte hun i retten. Hun bor hos sin mor på Ekeberg i Oslo. Hun har et dårlig forhold til sin far og hans kone. Synøve fortalte at faren sendte henne et avskjedsbrev i 1998 og at de siden ikke har hatt noe med hverandre å gjøre.
  • Mamma Bodil Kirkemo støtter Per og Veronica. Hun har ikke snakket med Kristin på lang tid. Lars Martin Orderud og Espen Orderud mener Per ikke har hatt noe med trippeldrapet å gjøre. En annen fetter, Harald Orderud og hans far Hans Orderud, mener trippeldrapet sitt utspring i striden om Orderud gård.
VITNET I GÅR: Sverre Martin Kirkemo og hans kone, Lise Kirkemo, vitnet i går i lagmannsretten. Han omtalte sin stedatter, Veronica som egosentrisk og manipulerende. Både Kristin Kirkemo Haukeland og Veronica Orderud synes det var tøft å høre familiefeidene bli brettet ut i full offentlighet.
Hele Norges coronakart