Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familiefeide kan være motivet for drapsforsøket på 12-åringen

Brutal feide preget av vold og drap, sier en person som hevder å kjenne familien.

DRAPSFORSØK:  Politiet undersøker området ved Bodakyrkan i Borås, som ligger rett ved der gutten ble funnet. Fotograf: Jan Wiridén/Expressen
DRAPSFORSØK: Politiet undersøker området ved Bodakyrkan i Borås, som ligger rett ved der gutten ble funnet. Fotograf: Jan Wiridén/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 12 år gamle gutten ble funnet i 16.45-tida nyttårsaften i Borås i Sverige. Gutten hadde blitt utsatt for svært grov vold, og politiet iverksatte etterforskning av drapsforsøk. De mener gutten ikke var et tilfeldig offer.

Etter  det Expressen og flere andre svenske medier får opplyst at gutten er blitt utsatt for både skudd og knivstikk. Et magasin og en kniv skal også ha blitt funnet i området.

Far fengslet Gøteborgstidningen/Expressen snakket med en mann som har hatt kontakt med 12-åringens mor, farmor og sønn. Han traff dem siste gang i høst.

Feiden skal ha startet for 10-15 år siden i hjemlandet.

- Jeg følger med på tv-kanalene i hjemlandet og det fins filmer som handler om hva som har skjedd med denne familien, sier mannen til avisa.

Guttens far og onkel skal angivelig sitte i fengsel for drapet på to brødre. Dette skal ha vært hevn, da de to brødrene skal ha drept 12-åringens farfar for omtrent fem år siden.

- Det har vært så mye som har involvert politiet og slekta at 12-åringens familie ble nødt til å flytte til Sverige for tre år siden. De søkte asyl for å få beskyttelse i Sverige, sier han.

Sprengte huset Ifølge opplysningene Expressen har fått, var det en eksplosjon i huset til familien til 12-åringen i 2012. Ingen var hjemme da det smalt, men det ble omfattende skader på boligen.

- Vi uttaler oss ikke om guttens eller familiens bakgrunn. Vi kommenterer ikke dette i det hele tatt, sier pressetalsmann Peter Adlersson i Västra Götäland-politiet til Dagbladet.

Da gutten ble lagt inn på sykehus, var han livstruende skadd. Nå er gutten utenfor livsfare.

- Sykehuset opplyser om at tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Det er ikke lengre livstruende, sier Adlersson.

Politiet håper å kunne avhøre gutten de nærmeste dagene. De har så langt avhørt vitner og familiemedlemmer i saken.

Svensk politi jakter på en mann som skal ha løpt fra stedet. Mannen blir beskrevet å være mellom 20 og 25 år, være omkring 1,80 meter høy, kortklipt hår, skjeggvekst og søreuropeisk utseende. Han var iført mørke klær og en refleksvest.

FUNNET SKADD:  Den 12 år gamle gutten ble funnet rett ved bussholdeplassen i Äsvägen ved Bodakyrkan. Gutten var utsatt for omfattende vold. Foto: Jan Wiridén/Expressen
FUNNET SKADD: Den 12 år gamle gutten ble funnet rett ved bussholdeplassen i Äsvägen ved Bodakyrkan. Gutten var utsatt for omfattende vold. Foto: Jan Wiridén/Expressen Vis mer