Familieklan bak kidnappingen

Fire av de sju som er pågrepet for kidnappingen av svenske Erik Westerberg, tilhører én og samme familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 41 år gammel mann og en 37 år gammel kvinne ble i dag framstilt for varetektsfengsling.

Ifølge Stockholm-avisen Aftonbladet lyder mistanken mot mannen på menneskerov (kidnapping) og grov utpressing. Kvinnen er formelt mistenkt for delaktighet i menneskerov og utpressing, skriver Aftonbladets nettutgave.

Konkurrenten Expressen skrev mandag at to av familiemedlemmene, en sønn og en svigersønn av familiens overhode, allerede har begynt å snakke. De to har forklart seg for fransk politi, het det i denne artikkelen.

«Lakeier»

De to har tilstått at de skulle hente løsepengene på 8,8 millioner kroner, men betegner seg selv om «lakeier» i kidnappingsdramaet.

Hele familien som skal stå bak kidnappingen av den unge rikmannen, er ifølge svenske medier av jugoslavisk opprinnelse.

Ved siden av 41-åringen og 37-åringen skal en 22 år gammel mann som ble pågrepet med løsepengene i Nord-Frankrike søndag, stå sentralt i kidnappingssaken. Denne mannen har ført en svært omflakkende tilværelse, som viser hvilke forgreninger saken kan ha.

Han har tidligere bodd i Stockholm, men står for tiden oppført i folkeregisteret i London. Ifølge slektninger bor han i virkeligheten for det meste i London, sammen med sin kjæreste og parets ett år gamle sønn.

Utleveres?

Det var ventet at svenske myndigheter i løpet av mandagen ville be om utlevering av de to mistenkte som er pågrepet av fransk politi. De ble tatt kort etter at de hadde plukket opp løsepengene, som ble firt ned gjennom hull i en bru utenfor Paris.

Hvis de to ikke blir utlevert, men stilt for en domstol i Frankrike og dømt der, må de ifølge Expressen forberede seg på svært streng straff. De risikerer opp til 30 års fengsel for det franskmennene betrakter som en spesielt grov form for forbrytelse.

To av de etterlyste i Westerberg-saken var mandag ennå ikke pågrepet. Ifølge en svensk politikilde stammer disse to trolig også fra det tidligere Jugoslavia. De regnes som farlige og kan være bevæpnet.

(NTB)

KIDNAPPET: Erik Westerberg (t.v.) ble kidnappet 12. August. Hans millionærfar, Lars Westerberg, betalte det kidnapperne forlangte.
<B>TOK KIDNAPPERNE: Ifølge svenske aviser er fire av de sju kidnapperne fra samme familie. Bildet er fra da politiet slo til mot en leilighet i Stockholm.