Familiekrangel om Kina-aksjer kan ha utløst pastordrapet

Familien hadde investert sammen i Kina.

 INVESTOR OG PREDIKANT:  En familiekrangel om salg av felles aksjer i Kina, skal ha utløst drapet på Daniel Karlsen, ifølge den drapssiktede sønnens (33) politiforklaring. Sønnen hevder han handlet i nødverge. FOTO: MARION HANSLIEN
INVESTOR OG PREDIKANT: En familiekrangel om salg av felles aksjer i Kina, skal ha utløst drapet på Daniel Karlsen, ifølge den drapssiktede sønnens (33) politiforklaring. Sønnen hevder han handlet i nødverge. FOTO: MARION HANSLIENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En familiekrangel om felles investeringer i Kina kan ha utløst knivdrapet på den kjente pinsepastoren Daniel Karlsen på Jessheim 28. september.

I morgen vil politiet begjære fortsatt varetektsfengsling med brev- og besøksforbud av den 33 år gamle sønnen til den drepte pastoren.

Det reagerer forsvareren til den drapssiktede sønnen sterkt på.

- Bør løslates Advokat Jørund Lægland mener at sønnen bør løslates, og på vegne av sin klient går han derfor ut med sønnens politiforklaring om hva som skjedde til Romerikes Blads nettutgave i kveld.

Pastor Daniel Karlsen var bror til Ludvig Karlsen og svoger til Lise Karlsen, som er landskjent for etableringen av Evangeliesenteret, der den drepte også har jobbet.

Investor og predikant Daniel Karlsen har hatt hovedvirksomhet som investor siden 2004, ved siden av å være predikant, fortalte han i et intervju.

Familien hadde investert sammen i Kina.  Nå ville den drapssiktede 33-åringen og hans mor selge Kina-aksjer for å frigjøre penger. Det ville ikke Daniel Karlsen.

Da Daniel Karlsen kom hjem fra svømmehallen med en forretningspartner og venn, fikk han høre at kona hadde hatt en telefonsamtale med en investor om å selge Kina-aksjer.

Daniel Karlsen skal tidligere ha vært enig med kona og sønnen om å selge aksjer, men hadde ombestemt seg noen dager i forveien.

- Det var denne uoverensstemmelsen som førte til den voldsomme krangel mellom far og sønn, sier advokat Jørund Lægland til Romerikes Blad.

-Voldsomt temperament Far og sønn kranglet først om aksjene på kjøkkenet før Daniel Karlsen gikk ned i kjelleren og diskuterte med kona. Ifølge drapssiktedes politiforklaring skal faren ha blitt mer og mer rasende.  Med sin kjennskap til farens voldsomme temperament skal 33-åringen ha funnet det best å komme seg unna.

Sønnen har forklart at faren først tok kvelertak og at han selv desperat grep etter en gjenstand på kjøkkenbenken som han slo faren med i halsen.

Først da han kom til seg selv igjen, oppdaget 33-åringen at det var en kniv han holdt i hånden, ifølge politiforklaringen.

- Nødverge - Min klient ønsket aldri å ta livet av faren. Det var en ulykke og han handlet i nødverge, sier forsvareren til rb.no.

Politiadvokat Jon Aga begrunner den nye fengslingsbegjæringen med at det fortsatt er nødvendig å sikre bevis. Han vil ikke kommentere innholdet i  politiforklaringene.

 DRAPSSTED:  Daniel Karlsen ble drept i familiens bolig på Jessheim. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
DRAPSSTED: Daniel Karlsen ble drept i familiens bolig på Jessheim. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer