ETTERFORSKNING: Politiet har iverksatt full etterforskning etter at en kvinne skal ha blitt forsøkt drept av nære familiemedlemmer tirsdag kveld. Seks personer er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drap. Foto: Hans Arne vedlog / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet har iverksatt full etterforskning etter at en kvinne skal ha blitt forsøkt drept av nære familiemedlemmer tirsdag kveld. Seks personer er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drap. Foto: Hans Arne vedlog / DagbladetVis mer

Familiemedlemmer siktet for drapsforsøk på kvinne (18): Politiet etterforsker flere åsteder

De siktede er fra under 18 år til 45 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPEGÅRD (Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet seks personer for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne. De siktede er i nær familierelasjon til den fornærmede.

Hendelsen skjedde i et boligområde i Oppegård kommune i Akershus, sørøst for Oslo.

Ifølge politiet er de siktede er fra under 18 år til 45 år.

Ble operert

Politioverbetjent Rikke Hallgren forteller til Dagbladet at kvinnen ble alvorlig skadd i hendelsen, og ble seinere kjørt til sykehus for operasjon. Et vitne som Dagbladet har snakket med, som skal ha sett hele hendelsen, forteller at en gjenstand ble kastet opp i skogen bak parkeringsplassen.

POLITI: Politioverbetjent Rikke Hallgren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
POLITI: Politioverbetjent Rikke Hallgren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Ble kvinnen forsøkt knivstukket?

- Det jeg kan si er at hun ble alvorlig skadd og kjørt til sykehus. Jeg ønsker ikke å si noe om hvor hun fikk skader, sier Hallgren.

Flere naboer Dagbladet snakket med onsdag forteller at de hørte bråk og skrik i området tirsdag kveld.

Politioverbetjent Hallgren forteller at det var flere naboer som så hendelsen som meldte fra til politiet.

Men Hallgren ønsker ikke å gå inn på hvor hendelsen skjedde, annet enn at det er flere åsteder de etterforsker.

Ikke avdekket rollene

Ifølge flere vitner Dagbladet har snakket med, skjedde voldshendelsen på parkeringsplassen ved adressen i 18-tida i går.

Hallgren sier at hun ikke kjenner til som selve hendelsen skjedde på parkeringsplassen, eller om det skjedde et annet sted. Politiet har foreløpig ikke kjennskap til hele hendelsesforløpet.

Politioverbetjenten sier at de ikke ønsker å si noe om kjønn på de siktede, eller om alle er siktet for det samme.

- Det kan godt hende at alle er siktet for både drapsforsøk og medvirkning til drap, men det har vi ikke avklart ennå. Vi har iverksatt avhør av de siktede og kommer til å fortsette med det utover dagen. Siktelsen til de ulike vil bli vurdert videre, og om de skal varetektsfengsles, sier Rikke Hallgren og fortsetter:

- Vi har ikke avklart hvilke roller de siktede har i hendelsen.

ETTERFORSKER: Teknikere var på stedet på en adresse i Oppegård for å gjøre tekniske undersøkelser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ETTERFORSKER: Teknikere var på stedet på en adresse i Oppegård for å gjøre tekniske undersøkelser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Har gjort beslag

Avhør av de siktede pågår nå, og varetektsfengsling vil skje i morgen.

- Kommer det flere siktelser?

- Vi er i innledende fase. Vi avhører mange, og vi sporsikrer. Det er derfor for tidlig å si noe om, sier Rikke Hallgren.

Hallgren sier at politiet har gjort beslag i saken, men av hensyn til videre etterforskning ønsker de ikke å si om de har beslaglagt noe våpen.

Politiet opplyser at de seks siktede i saken og den fornærmede alle er av utenlandsk opprinnelse. Ifølge Aftenposten trenger noen av familiemedlemmene tolk.

Vitner Dagbladet har snakket med forteller at enkelte i familien kan bedre norsk enn andre.

Barnevernet koblet inn

- Når kom den fornærmede kvinnen til Norge?

- Det kan jeg ikke si noe om, annet enn at alle har utenlandsk opprinnelse. Det jeg kan si er at noen har delte statsborgerskap, sier Hallgren.

Den fornærmede ligger fortsatt på sykehus. Politiet har foreløpig ikke avhørt kvinnen, og sier at det er den medisinske tilstanden hennes som avgjør når de kan det.

Politioverbetjent Hallgren sier at de ikke ønsker å kommentere om den fornærmede 18-åringen går på skole. Det de kan si, er at kriseteamet til Oppegård kommune er koblet inn. Det samme er barnevernet.

Ifølge VG har politiet en teori om at det skal være snakk om et forsøk på et æresdrap. Politiet sier følgende til Dagbladet om den opplysningen:

- Vi er innledende fase av etterforskningen, så vi har ingen teorier foreløpig.